Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2020. 16:08

RIT Croatia 

Spremni za budućnost obrazovanja koja je već stigla

Agilnost, snalažljivost i suradnja s drugim međunarodnim kampusima omogućila je RIT Croatia  brzu prilagodbu na novonastalu situaciju.  

Spremni za budućnost obrazovanja koja je već stigla

RIT Croatia, međunarodni kampus američkog privatnog sveučilišta Rochester Institute of Technology u Hrvatskoj radi od 1997. godine. Američki visokoobrazovni studiji provode se u Dubrovniku i Zagrebu, a hrvatska i američka diploma iz preddiplomskih stručnih studija može se ostvariti na sljedećim programima:

- Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing (Dubrovnik i Zagreb)
- Međunarodno poslovanje (Zagreb)
- Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima/Service Management (Dubrovnik)

Među visokoobrazovne studije spada i Master of Science studij: Service Leadership and Innovation koji izvodi RIT na zagrebačkom kampusu (diplomanti stječu američku diplomu). U pripremi je izvođenje MS studija Information Sciences and Technologies (Zagreb).

RIT Croatia svoju nastavu izvodi u učionicama, no zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu priprema za online nastavu počela je vrlo rano uz suradnju i razmjenu znanja i iskustava s kolegama iz RIT-ovih kampusa iz Kine, Amerike i Dubaija. Sveučilište RIT ima gotovo 40 godina iskustva u izvođenju nastave na daljinu, tako da su infrastruktura i alati dobro posloženi i omogućuju jednostavan prelazak iz klasičnog u online okruženje.

Svi studenti preddiplomskih stručnih studija, kao i studenti RIT-ovog Master of Science studija, i u klasičnoj nastavi koriste tzv. learning management system odnosno platformu i sustav za učenje naziva myCourses. myCourses sve materijale i komunikaciju između studenata i nastavnika smješta u online okruženje.

Dr.-Martin-Žagar

Uz mogućnost distribucije nastavnih materijala studentima, kroz myCourses je moguće pisanje kvizova i ispita, sudjelovanje u diskusijama koje se ocjenjuju, predaja zadaća i različitih vrsta radova, praćenje uspjeha studenata na pojedinom predmetu i dr. Studenti i nastavnici su navikli koristiti sustav i njegove različite funkcije, pa u tom smislu nije bilo velike promjene. Današnjim studentima korištenje platforme poput myCourses ne predstavlja osobit informatički izazov, jer su to generacije kojima je to sasvim prirodno okruženje.

Studenti većinom objeručke prihvaćaju rad u kojemu se koriste razni alati i platforme koje olakšavaju i pojednostavljuju komunikaciju.Ideja studija je visokokvalitetno prenošenje znanja i njegova primjena na pravim poslovnim primjerima. Studente se priprema za međunarodne poslovne karijere i u tom segmentu RIT Croatia ima poznat sustav usmjeren na razvoj upravo tih praktičnih znanja. Uz posebno oblikovan kurikulum, fokus je na povezivanju s realnim sektorom kroz jedinstveni program stručne prakse.

Oblikovan je po uzoru na američki model te traje od 800 do 1200 sati tijekom studija.Dodatno se kroz ured za karijere organiziraju brojne aktivnosti poput gostujućih predavanja stručnjaka iz raznih kompanija. Taj kontakt s industrijom nije izostao niti u ovoj izvanrednoj situaciji, već je samo način komunikacije prenesen u virtualnu učionicu. 

Prilagodba COVID-19 pandemiji u obrazovanju

„Kada je u pitanju obrazovanje, ova je situacija samo ubrzala proces digitalne transformacije koju očekuju sva poslovanja i ne vjerujem da će se taj proces usporiti. Budući da je RIT Croatia dio globalnog američkog sveučilišta, svi kampusi su se vrlo rano počeli pripremati za osiguravanje nastave alternativnim metodama. RIT ima gotovo 40 godina iskustva u izvođenju nastave na daljinu tako da su infrastruktura i alati koje RIT Croatia koristi dobro posloženi kako bi se mogli koristiti u klasičnim i virtualnim učionicama. U virtualnim učionicama profesori kombiniraju razne sinkrone aktivnosti poput predavanja putem platformi Zoom i Blue Jeans, kao i asinkrone aktivnosti putem RIT-ove online platforme i sustava za učenje naziva myCourses. 

Reakcije studenata su uglavnom vrlo pozitivne. Cijene trud koji  su profesori uložili u tako kratkom vremenskom razdoblju kako bi se predavanja nastavila odvijati u online okruženju. Ishodi su premašili očekivanja, kako studentska tako i naša. Brojni studenti zaključili su kako im odgovara model nastave na daljinu, dok je naravno nezanemariv broj onih koji ipak preferiraju predavanja u klasičnoj učionici. Vjerujem kako će u budućnosti biti izuzetno važno omogućiti oba modela na odabir studentima.Prilagodili smo ovogodišnji program stručne prakse tako da smo uveli dodatne modele poput projekata s kompanijama, akademskih istraživanja i poduzetničkih projekata.

don_hudspeth_igs_140417-(12-of-20)

Uveli smo fleksibilnost u smislu trajanja i perioda odrađivanja prakse kako studenti ne bi bili pod pritiskom trenutne situacije u svijetu.
Sigurnost naših studenata, profesora i administrativnog osoblja, kao i cijele zajednice, uvijek nam je na prvom mjestu. Od početka izvođenja nastave na daljinu u kontaktu smo sa studentima kako bismo znali kako su se prilagodili novonastaloj situaciji.“, rekao je Don Hudspeth, RIT Croatia, predsjednik i dekan.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->