Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.08.2020. 16:12

TikTok 

I Google želi sudjelovati u kupnji TikToka

Osim Microsofta i Googlea za kupnju TikToka su zainteresirani Twitter i Oracle.

I Google želi sudjelovati u kupnji TikToka

Nakon što je Donald Trump stavio crveni križić na popularnu kinesku video aplikaciju Tiktok, s namjerom da je zabrani u SAD-u, mnoge američke tvrtke su se zainteresirale da je otkupe od pekinškog ByteDancea, kako bi njezinih milijardu korisnika mogli iskoristiti na najbolji mogući način za svoje potrebe.

Nedavno se pojavila informacija da je za TikTok najviše zainteresiran Microsoft, koji je za aplikaciju spreman platiti čak 30 milijardi dolara, no uskoro su se pojavile glasine da će se morati nadmetati s drugim tehnološkim gigantima među kojima su Twitter i Oracle.

Najnovija informacija koju donosi Bloomberg govori da se u igru uključuje i Google, koji doduše nije zainteresiran za kupnju čitavog TikTok biznisa, već bi htio imati jedan pozamašni paket udjela koji mu neće omogućiti upravljanje (ispod 50 posto), ali će ga učiniti ponajvećim dioničarem. 

Obzirom da je Microsoft već pozvao druge američke investitore da sudjeluju u kupnji TikToka, nije nerealno očekivati da će jedan od njih biti i Google, odnosno Alphabet.

Dakako ByteDanceu bi najviše odgovaralo da se pojavi više igrača koji neće nastupati zajednički, već će se nadmetati po sistemu "tko da više", ali i bez toga će iz ovog posla izaći s ogromnom količinom novca i više neće morati razmišljati o Trumpovoj paranoji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->