Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Tržište AI akceleratora ove godine u porastu za 250 posto
Članak
Objavljeno: 27.05.2024. 17:22

TSMC 

Tržište AI akceleratora ove godine u porastu za 250 posto

TSMC kaže da je potražnja za umjetnom inteligencijom toliko velika da će tržište AI hardvera u ovoj godini narasti za 2,5 puta.

Tržište AI akceleratora ove godine u porastu za 250 posto

Tajvanska tvrtka TSMC je održala svoj Tehnološki forum 2024. na kojem je Hou Yongqing, viši zamjenik generalnog direktora i zamjenik glavnog operativnog direktora TSMC-ovog poslovanja u Europi, dao pogled tvrtke na budućnost industrije poluvodiča, vjerujući da je potražnja za umjetnom inteligencijom velika i očekuje se da tržište AI akceleratora ove godine porasti 2,5 puta.

Pored toga Yongqing predviđa da će cijela industrija poluvodiča osim memorije porasti za 10%, a Kevin Zhang, viši potpredsjednik poslovnog razvoja u TSMC-u, spomenuo je trenutnu situaciju s 2nm tehnološkim procesom proizvodnje, rekavši da ide glatko, a masovna proizvodnja tehnologije će biti postignuta 2025. godine.

TSMC vjeruje da je sada nastupilo zlatno doba poluvodiča, rekavši da će tvrtka raditi sa svojim partnerima kako bi budućnost industrije poluvodiča učinili boljom.

Činjenica je da tajvanska tvrtka oduzima sve veći tržišni udio nekima od svojih rivala i spremna je nastaviti to činiti u nadolazećim godinama jer stalno proširuje svoje proizvodne kapacitete kako bi udovoljila ogromnoj potražnji na tržištu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi TSMC
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->