Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: Novi električni Twingo će se proizvoditi u Sloveniji
Članak
Objavljeno: 17.11.2023. 11:58

Renault 

VIDEO: Novi električni Twingo će se proizvoditi u Sloveniji

Renaultov brand Ampere će u pogonu slovenske tvrtke Revoz proizvoditi povoljni gradski električni Renault Twingo.

VIDEO: Novi električni Twingo će se proizvoditi u Sloveniji

Renault je nedavno najavio osnivanje svojeg novog branda, odnosno tvrtke kćeri Ampere, koja razvija platforme za električne automobile, a sada je na konferenciji u Parizu objavio neke nove informacije o proizvodima koje će Ampere razvijati, električnim platformama i vozilima koja će proizvoditi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Među najzanimljivijim objavama je najava lansiranja novog "pristupačnog" električnog Twingo automobila, koji će se proizvoditi u tvornici tvrtke Revoz u Novom Mestu u Sloveniji.

Novi Twingo će biti mali gradski automobil koji će na tržište stići 2026. godine, a u Europi će se prodavati po cijeni manjoj od 20.000 eura.

231115_NLS_CMP_AMPERE_353

Za sada još nisu objavljeni tehnički detalji novog Twinga, no na konferenciji je također rečeno je da će se na tržištu naći još 6 električnih modela, uključujući Megane, Scenic i Renault 5 te još dva nova modela koji tek trebaju biti predstavljeni.

Renault i Ampere žele 2026. godine proizvesti 60.000 električnih vozila, a 2031. čak milijun, što je doista jako ambiciozan plan čak i za takvog automobilskog diva, obzirom na ogromnu konkurenciju u tom segmentu automobilske industrije.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Renault Ampere Twingo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->