Nalazite se
  • Pop Tech
  • AI pretvara vaše črčkarije u čudovišta
Članak
Objavljeno: 18.11.2020. 12:56

Chimera Painter 

AI pretvara vaše črčkarije u čudovišta

Googleov novi alat je još jedan primjer korištenja umjetne inteligencije kao pomoći u umjetničkom izražavanju.

AI pretvara vaše črčkarije u čudovišta

Googleov istraživački tim za AI je predstavio još jedan simpatični online alat koji će vam pomoći da svoje jednostavne črčkarije uz pomoć algoritma strojnog učenja pretvarate u kvalitetne sličice. Googleovi istraživači kažu kako im je ideja bila napraviti paintbrush program koji je manje alat za crtanje, a više asistent za izradu umjetničkih modela. Za razliku od prijašnjih AI asistenata za crtanje koje smo imali prilike vidjeti, Chimera Painter vaše osnovne skice i crteže pretvara u čudovišta, no koliko će ih kvalitetno izraditi opet dosta ovisi o vašoj vještini crtanja. Pored toga možete "uploadati" i nečiji tuđi crtež pa primijeniti transformiranje da vidite kako će ispasti.

Na primjeru slike gore možete vidjeti kako je nama ispao prvi pokušaj crtanja čudovišta, no ako imate talenta i vještine za "malo" bolje skice, možete dobiti puno kvalitetniji art.

Istraživači su model strojnog učenja trenirali podatkovnom bazom s više od 10.000 čudovišta. U samom programu imate više segmenata za izradu čudovišta - tijelo, noge, ruke, usta, rogovi, krila, itd, a svaki prezentira jedna boja, čime se AI-u olakšava prepoznavanje onoga što ste nacrtali, kako bi potom usporedio vašu črčkariju s anatomskim elementima iz svoje baze.

Možemo reći da ovaj "čudovišni" slikarski asistent nije nešto spektakularno, ali biste se mogli barem malo zabaviti ako odete na ovu poveznicu.

chimera 2


Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->