Nalazite se
  • Pop Tech
  • Formula E testira brzo punjenje za 30 sekundi
Članak
Objavljeno: 18.11.2022. 18:53

Attack Charge 

Formula E testira brzo punjenje za 30 sekundi

Formula E natjecanje će testirati 30-sekundno zaustavljanje s brzim punjenjem u nekim utrkama sljedeće sezone.

Formula E testira brzo punjenje za 30 sekundi

Punjenje je obično jedan od najmanje uzbudljivih dijelova vožnje električnih Formula, ali FIA misli da može učiniti te stanke zanimljivijima. Formula E će iduće sezone isprobati "Attack Charge" zaustavljanja od 30 sekundi tijekom nekih utrka. Nova baterijska tehnologija dat će automobilima 4 kWh energije iz poluminutne sesije zahvaljujući boosteru od 600 kW.

Brzo punjenje vezano je za Gen3 automobile koji debitiraju u novoj sezoni.

Nadolazeća sezona također donosi temeljne promjene u formatu natjecanja lige. Utrke se sada odvijaju u određenom broju krugova, umjesto u fiksnom vremenu. Ako postoje sigurnosni automobili i puna žuta staza, organizatori će dodati više krugova. Timovi će također morati odraditi najmanje dvije sesije treninga s vozačima početnicima kako bi im pomogli da iskuse Formulu E.

Deveta sezona i Gen3 bit će lansirani u Mexico Cityju ovog siječnja. Prerano je reći hoće li Attack Charge poboljšati utrke u stvarnim uvjetima. Međutim, ovo bi moglo ukazati i na budućnost cestovnih električnih vozila.

Čak i cestovnim modelima s najbržim punjenjem potrebno je barem nekoliko minuta da dobiju smislenu količinu dometa od sesije punjenja. Na primjer, Hyundaijevom Ioniqu 5 treba pet minuta na punjaču od 350 kW za 85 km vožnje. Testiranje Formule E nagovještava dan kada će vašem EV-u možda trebati samo kratko zaustavljanje da povrati dovoljno dometa za dugu vožnju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Formula E Attack Charge
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->