Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kućni WiFI alarmni sustav
Članak
Objavljeno: 08.07.2024. 10:16

Gamgee 

VIDEO: Kućni WiFI alarmni sustav

Wi-Fi signali mogu se koristiti poput radara, mapirajući sve i svakoga u vašem domu u 3D.

VIDEO: Kućni WiFI alarmni sustav

Većina nas kod kuće ima Wi-Fi, ali alarmni sustav u Europi koristi samo 7% ljudi. Nizozemska tvrtka Gamgee je pronašla način kako Wi-Fi signal pretvoriti u sigurnosni sustav i pokrenula je crowdfunding kampanju na Indiegogogou kako bi ga dovela na tržište.

Ruteri i mesh ekstenderi neprestano emitiraju Wi-Fi signale, stvarajući mrežu koja pokriva cijeli vaš dom. Gamgee je razvio inovativni softver koji ulazi u tu mrežu kako bi otkrio smetnje uzrokovane kretanjem. Analizirajući Wi-Fi smetnje, sustav bilježi jedinstvene osobine ljudske tjelesne mase i hoda, odnosno, kako kažu, stvara 'otisak tijela' koji je prepoznatljiv poput otiska prsta. To omogućuje ne samo razlikovanje između čovjeka, kućnog ljubimca ili neživog objekta, već i prepoznavanje pojedinačnih ljudi na temelju njihovih jedinstvenih pokreta.

3

Prema tvrtki, dvotjedna faza obuke omogućuje sustavu da nauči prepoznavati "otiske tijela" ukućana, redovitih posjetitelja, djece i kućnih ljubimaca.

Nakon toga, nepoznati pokreti pokrenut će obavijest korisniku, dopuštajući mu da označi novog gosta, ili da ga upozori na potencijalnog uljeza, čak i do određene sobe ili dijela kuće u kojem se nalazi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Još jedan koristan slučaj upotrebe je mogućnost praćenja starijih osoba oko njihovih domova kako bi se moglo upozoriti članove obitelji u slučaju pada ili kad se previše udalje od kuće.

Gamgee naglašava da se svi podaci o kretanju obrađuju i pohranjuju na samim ruterima, a nikada u oblaku, što bi nam trebalo pružiti sigurnost da podacima o ukućanima u kući ne mogu pristupiti provalnici ili drugi neželjeni akteri.

4

Ako crowdfunding kampanja bude uspješna, Gamgee Wi-Fi Home Alarm System će se prodavati za 295 €, a za te novce ćete dobiti komplet od tri rutera. Isporuke bi trebale krenuti u siječnju 2025.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Gamgee
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->