Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Marinci opremili četveronožnog robota raketama
Članak
Objavljeno: 08.11.2023. 12:45

US Marines 

VIDEO: Marinci opremili četveronožnog robota raketama

Robot kojeg nazivaju robotskom kozom dobio je protutenkovski bacač raketa.

VIDEO: Marinci opremili četveronožnog robota raketama

Američki Marinci su u suradnji s Uredom za mornarička istraživanja, testirali četveronožnu robotsku platformu koja se naziva robotska koza (robotic goat), opremivši je raketnim protutenkovskim bacačem M72 Light Anti-tank iz koje su ispaljivali projektile, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Umjesto da marinac rukuje oružanim sustavom i manipulira sigurnosnim uređajima, mogli bismo na njega staviti mehanizam za daljinsko okidanje koji bi omogućio da se sve to učini na daljinu", rekao je poručnik Aaron Safadi. "Marinac bi mogao biti iza zaklona i skrivenog mjesta, a oružani sustav bi mogao ići naprijed. Potom bi marinac mogao manipulirati sustavima sa sigurnog mjesta dopuštajući tom oružanom sustavu da se približi svojoj meti."

Robotske platforme koje se testiraju mogu varirati od malih bespilotnih zrakoplovnih sustava do HDT Hunter Wolfa, bespilotnog vozila teškog 1100 kg sposobnog za nošenje raznih senzora ili teškog naoružanja u bojni prostor, a ovim eksperimentom je dokazano da se kao bespilotno robotsko naoružano vozilo može koristiti i robotska koza.

Hoće li "raketna koza" ikada stići na stvarne bojišnice možda ćemo saznati uskoro.

Vezani sadržaji
Ključne riječi US Marines
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->