Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Monster Wolf robot tjera medvjede
Članak
Objavljeno: 15.11.2020. 11:12

Robot strašilo 

VIDEO: Monster Wolf robot tjera medvjede

Kada medvjedi ugledaju i čuju robota s crvenim očima koji reži i zavija bježe glavom bez obzira.

VIDEO: Monster Wolf robot tjera medvjede

Japan je zemlja u kojoj se mnoge stvari rješavaju tehnologijom, posebice robotima. Nakon što smo imali prilike vidjeti japanske robote koji voze bicikl, pomažu starijim osobama, ili imitiraju Einsteina, sada je došao red na robota čudovište pod imenom Monster Wolf, koji predstavlja strašilo za medvjede.

Robot je postavljen na japanskom otoku Hokkaido, u gradu Takikawa, gdje je u posljednjih nekoliko godina stanovništvo imalo brojne bliske susrete s medvjedima. Iz tog razloga, gradske vlasti su u suradnji s robotičkom tvrtkom Ohta Seiko, Sveučilištem Hokkaido i Tokijskim sveučilištem agrikulture razvili robota-strašilo opremljenog senzorom pokreta, koji se kad detektira kretanje, pretvara u čudovište sa svijetlećim crvenim očima koje okreće glavu i ispušta više sekvenci groznog zavijanja i režanja.

"Želimo poručiti medvjedima da ljudska naselja nisu mjesto na kojem oni žive", izjavio je direktor tvrtke Ohta Seiki. U posljednjih godinu dana stanovnici gradića od 35.000 stanivnika imali su više od 10 bliskih susreta s medvjedima u samom gradu, pa je stoga postavljanje metalnog čudovišta s krznom predstavljalo jedini način zaštite stanovništva. Nakon postavljanja Monster Wolfa, više nije viđen niti jedan medvjed, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Robot će čuvati gradić sve do kraja studenog kada počinje sezona hibernacije smeđih higuma medvjeda koji su slični američkim grizlijima. Kao dodatni benefit od ovog čudovišta, gradske vlasti u njemu vide turistički potencijal, jer su već sada mnogi gosti zainteresirani da vide strašno robotsko čudovište Takikawe. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->