Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametni gadget čuva vaše kućne biljke
Članak
Objavljeno: 28.06.2024. 13:30

SmartyPlants 

VIDEO: Pametni gadget čuva vaše kućne biljke

Uz ovaj gadget biljke vam više neće krepavati u zatvorenom prostoru kuće ili stana.

VIDEO: Pametni gadget čuva vaše kućne biljke

Nije nam poznato koliko kućnih biljaka svake godine propadne u Hrvatskoj, ali navodno postoje podaci da Amerikanci svake godine "ubiju" oko 190 milijuna sobnih biljaka zbog nemara, zaboravnosti ili neznanja.

Benjamin Michael Beavers iz Londona, strastveni ljubitelj biljaka, posvećen je korištenju tehnologije kako bi pomogao ljudima da održe svoje biljke zdravim, veselim i... živim.

On je stoga pokrenuo startup pod nazivom SmartyPlants, koji je posvećen razvoju istoimenog senzorskog AI uređaja koji dolazi uz prigodnu aplikaciju i može se integrirati u sustave pametnog doma.

sp2

U samo četiri dana, Beavers je u crowdfunding kampanji na Kickstarteru uspio skupiti traženi iznos za razvoj proizvoda, što znači da za 34 eura već možete naručiti pametni senzor koji će se isporučivati širom svijeta krajem jeseni ove godine.

Senzorski uređaj zabodete u zemlju u kojoj raste vaša biljka, a on će vas putem aplikacije na pametnom telefonu obavještavati zalijevate li biljku dovoljno ili previše, ima li biljka dovoljno svjetlosti, je li sastav zemlje dobar, a može analizirati i prostoriju u kojoj je držite te vam preporučiti mjere pravilnog uzgoja, kao i biljke koje najbolje odgovaraju tom okolišu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, aplikacija sadrži i ogromnu bazu sobnog bilja te se pomoću AI-ja može prilagoditi specifičnim potrebama svake biljke i pokriva cijeli spektar vrsta od svih vrsta cvijeća, sukulenata do paprati, koje je teško održati na životu u unutrašnjim prostorima bez precizne njege.

Aplikacija vam omogućuje i da imenujete svoje biljke pa ćete moći provjeriti kako su Štefica ili Jure, a personalizirane će biti i notifikacije u stilu "Jura hoće piti".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->