Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi putnici uživali u Hyperloopu
Članak
Objavljeno: 09.11.2020. 13:38

Virgin Hyperloop 

VIDEO: Prvi putnici uživali u Hyperloopu

Virgin Hyperloop je kroz testnu vakuumsku cijev u Nevadi uspješno prevezao prve putnike.

VIDEO: Prvi putnici uživali u Hyperloopu

Tvrtka Virgin Hyperloop je napravila veliki iskorak u smjeru razvoja nove vrste transporta putnika prema ideji Elona Muska.

hypeloop 5

Na testnom poligonu DevLoop u Nevadi, dvoje putnika je ušlo u kapsulu XP-2 ili "Pegasus Pod" koja je potom ubačena u cijev s uvjetima niskog tlaka blizu vakuuma, a potom ispucana pogonom na "elektromagnetsku levitaciju".

hypeloop 2

Obzirom na dužinu cijevi od samo 500 metara, brzina kapsule je u ovom testu zbog sigurnosnih razloga vezanim uz ubrzanje i kočenje, bila ograničena na 170 km/h, što nije ni blizu brzinama od 500 km/h ili većim, koje tvrtka obećaje na prvim službenim putničkim dionicama.

Još krajem 2017. godine, tvrtka koja se zvala Hyperloop One prije nego ju je preuzeo Virgin, već je demonstrirala brzinu od 240 km/h bez putnika.

evk-D8Ag

Čast prve vožnje u ulozi putnika je pripala suosnivaču tvrtke Joshu Giegelu i šefici odjela Passenger Experience, Sari Luchian, koja je odabrana među 40 zaposlenika koji su se kandidirali za prvu vožnju. Tvrtka kaže da su oboje prošli intenzivnu obuku i zdravstvene testove prije nego što su ispucani kroz cijev, a njihovu vožnju inženjeri su pratili u zapovjednom centru, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Inače, XP-2 kapsula je dizajnirana za prijevoz dvoje putnika, no Virgin Hyperloop već radi na pravoj putničkoj kapsuli koja će prevoziti 28 ljudi. 

hypeloop 6

Mada vožnja prvih putnika u Virgin Hyperloopu djeluje više poput vožnje u brzoj podzemnoj željeznici nego u nadzvučnom podzemnom vlaku budućnosti kakav je zamislio Musk, tvrtka kaže da je ovaj test za nju bio poput prvog slijetanja na Mjesec, jer se XP-2 pokazao savršeno sigurnim za prijevoz ljudi, što je bilo od velike važnosti za privlačenje investitora koji će uložiti veliki novac u prve prave putničke dionice od 200, 300 ili više kilometara koje se već planiraju.Vezani sadržaji
Ključne riječi test putnici Virgin Hyperloop
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->