Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.04.2020. 12:38

Google 

18 milijuna blokiranih COVID-19 scam mailova dnevno

Skameri dnevno šalju 18 milijuna prevarantskih emailova vezanih uz COVID-19 korisnicima Gmaila.

18 milijuna blokiranih COVID-19 scam mailova dnevno

Kako su se korisnici Googleovog maila orijentirali na udaljeno učenje i rad od kuće, tako su i „skameri“ iz mira svojeg doma sad zaposleni plasiranjem svojih prevarantskih emailova vezanih uz epidemiju koronavirusa.

Google bilježi veliki rast phishing mailova u kojima hakeri putem linkova koji navodno vode na neke velike spoznaje vezane uz COVID-19, zapravo izvode napade kako bi korisnicima krali lozinke, novac i privatne podatke.

Svaki dan Google blokira više od 100 milijuna phishing emailova, od kojih 18 milijuna otpada na "scam" emailove vezane uz koronavirus. "Koronavirus je postao najveći phishing topic u povijesti", kaže Google i dodaje kako se hakeri zbog uvjerljivosti često služe pretvaranjem da nastupaju u ime Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi natjerali žrtve na preuzimanje softvera ili na doniranje novca za dobrotvorne svrhe.

Google tvrdi da njegovi AI alati koji se temelje na strojnom učenju uspješno blokiraju 99,9 posto svih tih mailova, a ako vam je koji ipak nekako stigao u inbox Gmaila, jednostavno ga ignorirajte ili izbrišite.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Gmail Hakeri phishing COVID-19
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam