Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2024. 09:20

0Patch 

Sigurnosne zakrpe za Windows 10 do kraja desetljeća

Tvrtka 0Patch će u ponudi imati besplatne i plaćene sigurnosne patcheve za Windowse 10 do kraja 2030. godine.

Sigurnosne zakrpe za Windows 10 do kraja desetljeća

Usprkos sve većoj popularnosti Windows 11 operativnog sustava, većina računala u svijetu i dalje koristi Windowse 10, jer mnogi korisnici ne namjeravaju kupovati novi hardver kako bi mogli uživati u poboljšanjima koje donosi najnoviji Microsoftov OS ako im Windows 10 radi savršeno za sve potrebe.

"Nakon 14. listopada 2025. vaše računalo sa sustavom Windows 10 više neće primati sigurnosna ažuriranja i Microsoft više neće biti dostupan za pružanje tehničke podrške za Windows 10", objavila je ekipa iz Redmonda, što znači da bi vaše računalo s Windowsima 10 moglo imati sigurnosne rizike nakon tog dana, osim ako ćete plaćati pretplatu Microsoftu za produženu podršku Extended Security Update (ESU).

Kako se približava doba kada će Microsoft Windowse 10 "otpisati", tvrtka 0Patch je u tome vidjela priliku za svoj poslovni model pružanja usluga takozvanih "mikrozakrpi" koji će funkcionirati do 2030. godine.

Dok Microsoftov ESU program pruža samo sigurnosna ažuriranja, 0Patch će navodno donositi mikrozakrpe i ažuriranja s većim opsegom namjena, a sva ažuriranja će se primjenjivati izravno na OS bez ponovnog pokretanja, slično Hot Patching ažuriranju za Windows 11.

Plaćeni Pro model za poslovne korisnike 0PAtch će prodavati za upola manju cijenu u odnosu na Microsoftovu pretplatu na ESU produženu podršku pa ovo doživljavamo kao zanimljivo alternativno rješenje za "spas" Windowsa 10.

Dakako ako će 0Patcheva zakrpe biti učinkovite kao što pričaju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi 0Patch
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->