Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.06.2024. 14:43

MIT 

VIDEO: Studenti razvijaju staništa za Mjesec

Dok NASA planira stalne baze u svemiru i na Mjesecu, studenti MIT-a razvijaju prototipove za staništa daleko od planeta Zemlje.

VIDEO: Studenti razvijaju staništa za Mjesec

Novi tečaj američkog instituta tehnologije u Massachusettsu (MIT), tražio je od studenata da dizajniraju ono što bi ljudima moglo biti potrebno za udoban rad i boravak u svemiru.

Trideset i pet studenata MIT-a prijavilo se za dizajn, prototipiranje i testiranje onoga što bi moglo biti potrebno za podržavanje ljudskog boravka i aktivnosti na Mjesecu.

Svaka je grupa donijela različite pristupe pitanjima i izazovima koji su stavljeni pred njih. Zajedničke aktivnosti, gostujuća predavanja i tjedan dana obilaska NASA-inog svemirskog centra Johnson u Houstonu, postrojenja za lansiranje SpaceX-a u Brownsvilleu i ICON-ovih objekata za 3D ispis za izgradnju u Austinu, pružili su studentima uvod u projekte koji se već rade na ovom području.

katie-chun-momo-00

Studenti su bili podijeljeni u sedam timova koji su razvijali svoje projekte, a vrijednost suradnje brzo je postala očita. Timovi su započeli s fazom koncepta u kojoj su vizije arhitekata ponekad bile u sukobu s vizijama inženjera, koji su bili više usredotočeni na realnost ekstremnog okruženja.

Dizajni na napuhavanje pojavili su se u nekoliko projekata: modularna mobilna znanstvena knjižnica na napuhavanje koja može podržati do četiri osobe; stanište na napuhavanje koje se može postaviti u roku od nekoliko minuta kako bi pružilo kratkoročno sklonište i zaštitu za posadu na Mjesecu; i polu-trajno stanište za istraživanje svemira ispred utvrđene lunarne baze.

Momo1

Konačni projekti pokazali su velike razlike među timovima unatoč tome što je postojao "ograničen broj načina na koje možete stvarno održati ljude na životu na površini Mjeseca", kaže Cody Paige, direktor Space Exploration Initiatives i instruktor tečaja. Studenti su trebali razmotriti koje su vrste materijala potrebne; kako bi se oni transportirali i sastavljali; koliko će dugo njihove strukture ostati funkcionalne; i koje bi društveno ili ljudsko iskustvo bilo podržano, među ostalim brigama.

Koliko god se neki projekti činili fantastičnima — sa svojom kombinacijom arhitekture, inženjeringa i dizajna, uskoro bi mogli biti održivi, ​​pogotovo stoga što je sve više arhitekata angažirano za projektiranje prostora, a studenti razumiju potrebe za zahtjevnim okruženjima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi MIT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->