Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.02.2024. 14:23

Money Motion 

Gdje su danas pobjednici prošlog Money Motiona

Ova tri startupa pobijedila su na prvom Money Motion natjecanju. Evo što su postigli u godinu dana i kako su potrošili nagradnih 5.000 eura.

Gdje su danas pobjednici prošlog Money Motiona

Više od 90 posto startupa suočava se s zastrašujućom stvarnošću neuspjeha, poznata je statistika za svakog osnivača. Unatoč tome, Oggy Popov, Tomislav Bišćan i Dime Galapchev izazvali su vjerojatnost, osnovali startupe i s njima ponijeli titule najboljih na najvećoj regionalnoj FinTech konferenciji Money Motion prošle godine.

Zajedno sa svojim suosnivačima podijelili su nagradni fond od 5.000 eura. Godinu dana kasnije uoči novog izdanja konferencije Money Motion 2024, provjerili smo kako napreduju njihova pobjednička rješenja i što od njih možemo uskoro očekivati. 

Tomislav Bišćan, CEO Orangepilla

Da je prošle godine Money Motion Startup Pitch pobudio val uzbuđenja u regiji, potvrdio je Tomislav iz Orangepilla koji je osvojio drugo mjesto, a njihovo je rješenje inovativne platforme za izgradnju kripto plaćanja predstavila suosnivačica Sanja.

"Informacija o natjecanju bila je velika vijest u zajednici. Odlučili smo sudjelovati na događaju i iskoristiti priliku da se predstavimo kao lokalni startup na konferenciji Money Motion.”

Na trećem mjestu zasluženo je završio FinqUP, startup koji radi na donošenju novog vala digitalizacije usmjerenog na korisnike u financijskom sektoru regije. "Vijesti o natjecanju čuli smo putem poduzetničke mreže. Kada smo stigli tamo, bili smo zapanjeni energijom i ljubavlju koja je bila raspršena poput ljeta 1969. za FinTech svijet", kaže osnivač startupa Dime.

Tomislav naglašava važnost izlaganja pred dobrim auditorijem i žirijem: "Čak i dobivanje povratnih informacija od sudaca uvijek je vrlo vrijedno za prilagodbu ideje kako bi se postigao najbolji rezultat za tvrtku."

Dime Galapchev, osnivač Finqupa-min

Money Motion doista je pokrenuo Orangepill, ViaBank i FinqUP FinTech, pri čemu je Orangepill koristio nagradu za pokrivanje operativnih troškova, a ViaBank dalje razvijao tehnologiju kako bi optimizirao offline plaćanja, eliminirajući naknade za plaćanje karticama.

Oggy Popov, osnivač ViaBanka -min

Za osnivače FinTecha u regiji, prijava za natjecanje startupa je logičan korak. Nudi mogućnosti za povezivanje s VC-ima, vrijedne povratne informacije od stručnjaka industrije i posebno je vrijedno za one koji su tek na početku svoje poduzetničke avanture, zaključuje Oggy.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Money Motion
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->