Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.11.2023. 12:12

Microsoft

Microsoftovi AI alati transformiraju obrazovanje

Microsoftovi AI alati transformiraju obrazovanje

Umjetna inteligencija ima potencijal transformirati obrazovanje na različite načine, kao što su razvoj novih alata, pomoć pri kreiranju sadržaja, poboljšavanje studentskih servisa, jednostavnije kreiranje rasporeda i mnogi drugi. Microsoft nudi širok spektar rješenja koja studentima i edukatorima omogućavaju da koriste umjetnu inteligenciju i poboljšaju svoja iskustva učenja i podučavanja.

Tim Microsoftovih stručnjaka na čelu sa CTO-om za obrazovanje Serenom Sacks – Mandel nedavno je posjetio Sveučilišta u Zagrebu, Ljubljani i Mariboru da s njima podijeli kako Microsoft pomaže studentima i edukatorima da iskoriste snagu umjetne inteligencije u obrazovanju.

Alati za učenje za studente uključuju Passage generation, besplatan alat dostupan unutar Reading Progressa i u Teamsima, koji pomaže studentima da vježbaju tečnost u čitanju. Ovaj alat omogućava profesorima da generiraju odlomke na temelju tema i razina težine koje odaberu te da procijene vještinu čitanja studenata pomoću umjetne inteligencije, što je izuzetno korisno na studijima stranih jezika.

Kako bi ubrzao rješavanje matematičkih problema, Math Assistant u OneNoteu podržava i izradu zadataka za profesore i korisne vodiče za rješavanje zadataka za njihove studente. Studenti mogu rješavati matematičke probleme korak po korak, uz objašnjenja i interaktivne grafove. Integriran je i s Microsoft Forms da bi se mogli kreirati kvizovi i procjene znanja.

Profesori također mogu osigurati da svi studenti imaju pristup učenju koristeći jedno od mnogih Microsoft rješenja s ugrađenim značajkama pristupačnosti, uključujući Immersive Reader – alat koji koristi umjetnu inteligenciju za poboljšanje razumijevanja pročitanog i pristupačnosti za učenike svih dobi i sposobnosti. Nudi značajke kao što su pretvaranje teksta u govor, prijevod, slikovni rječnik i postavke čitanja da bi pomogao studentima da bolje čitaju i razumiju tekstove.

Studenti mogu vježbati javni nastup koristeći Speaker Coach koji pokreće umjetna inteligencija da bi student dobio personalizirane povratne informacije o svojim vještinama prezentiranja na Teams for Education sastancima ili što se tiče PowerPoint prezentacija. Na primjer, umjetna inteligencija analizira govor te daje savjete o ponavljajućem i inkluzivnom jeziku, često ponavljanim riječima, tempu i intonaciji.

Ovi alati temeljeni na umjetnoj inteligenciji upotpunjavaju Microsoft 365 Education, set rješenja usmjerenih na studente koji pomažu stvoriti ravnopravno okruženje za učenje za sve i pomažu studentima da budu uspješni tijekom studija i pripreme se za buduću karijeru. Microsoft 365 uključuje popularne aplikacije kao što su Teams, Outlook, Word, PowerPoint, Excel, OneNote i mnoge druge. 

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->