Nalazite se
  • Lifestyle
  • Izlazi konzola kakvu nikada niste vidjeli
Članak
Objavljeno: 26.05.2019. 12:53

Playdate 

Izlazi konzola kakvu nikada niste vidjeli

Ova neobična ručna konzola na sebi posjeduje kontroler u obliku ručice za okretanje.

Izlazi konzola kakvu nikada niste vidjeli

Game developerska tvrtka Panic koja više od 20 godina proizvodi video igre za Mac računala i iOS telefone i tablete, iduće će godine izdati svoj prvi hardver, ručnu konzolu pod nazivom Playdate koja se razlikuje od svih koje smo imali prilike vidjeti.

Playdate 3

Konzola posjeduje crno-bijeli zaslon poput konzola iz davnih početaka gaminga, no kažu da je visoko refleksivan i pruža kristalno čistu sliku bez pozadinskog svjetla. Jedna od najoriginalnijih stvari konzole je ručica na okretanje koja nije namijenjena za punjenje gadgeta energijom ako ste možda pomislili, već je u ulozi dodatnog kontrolera koji omogućuje upravljanje likovima i igrom gore-dolje, naprijed-nazad i drugim akcijama. Osim te ručice za upravljanje imate i dva standardna gumba, a u Playdate su još ugradili Wi-Fi, Bluetooth, USB-C i priključak za slušalice.

Dodatna zanimljivost je u igrama koje ćete koristiti za konzolu. Naime, konzola u osnovi dolazi bez igara, no svaki tjedan ili dva će vam stići po jedna igra, odnosno ukupno 12 po jednoj "sezoni" koja će trajati 3 mjeseca.

Playdate 2

Igre se neće naplaćivati, a još jedna zanimljivost je u tome što će biti "misteriozne". To znači da unaprijed nećete znati koja vam igra dolazi, sve dok ju vaša konzola ne preuzme preko WiFi-a.

O hardveru konzole zasad se ne znaju nikakvi detalji, a Panic je objavio da će na igrama raditi neke poznate face iz industrije, među kojima su Keita Takahashi i Bennett Foddy, poznati po igrama Katamari Damacy i Getting Over It.Vezani sadržaji
Ključne riječi Konzola Playdate Panic
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->