Nalazite se
  • Non Tech
  • Hrvatska
  • Finale Clash Royale i Heartstone A1 Adria League na 5G mreži
Članak
Objavljeno: 13.11.2019. 18:26

Reboot Infogamer 

Finale Clash Royale i Heartstone A1 Adria League na 5G mreži

Po prvi puta finale u mobilnim igrama A1 Adria lige održava se na 5G mreži postavljenoj na Infogameru.

Finale Clash Royale i Heartstone A1 Adria League na 5G mreži

Nova sezona A1 Adria lige, eSport natjecanja koje okuplja tisuće natjecatelja u četiri igre svoju će završnicu imati na Reboot Infogamer sajmu koji se do 17. studenog održava na Zagrebačkom velesajmu. Uz klasične PC naslove Counter Strike Global Offensive i DOTA 2, po prvi puta na 5G mreži u A1 5G areni održat će se finale u mobilnim igrama Heartstone i Clash Royale.

_MG_9411

Upravo je Clash Royale zaigrao na najavnoj presici prvog dana Infogamera Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska protiv poznatog gamera i influencera Nene Hadžihajdića poznatijeg kao PvtMole. Nakon borbe na tri dobivena meča, Tomislav Makar je nakon časnog poraza demonstrirao i brzinu 5G mreže koja je otišla preko 800 Mbps downloada i 60 Mpbs uploada.

_MG_9393

Zašto će 5G biti relevantan za gaming pokušali su okupljenima približiti na panel raspravi organizator Reboot Develop konferencije i InfoGamera Damir Đurović, suosnivač i tehnički direktor zagrebačkog Gamepiresa koji stoji iza svjetskog hita SCUM Andrej Levenski, direktor proizvoda Vive Enterprise za Europu Marko Savković te spomenuti gamer PvtMole. Kao uvod, moderator Tomislav Makar spomenuo je kako 25% A1 korisnika igra barem jednu igru mjesečno i kako je u proteklih godinu dana svoje gaming konzole na A1 mobilnu mrežu spojilo deset puta više korisnika. Andrej Levenski napomenuo je kako će 5G omogućiti da korisnici koji nisu imali dovoljno kvalitetan Internet u vidu optike ili ADSL-a sada moći napokon pristojno gejmati bez velikog pinga.

_MG_9260

PvtMole također je istaknuo latenciju koja omogućuje responzivniji online mobilni gaming, a i brži download koji je bitan zbog gotovo instantnog preuzimanja sad već velikih mobilnih naslova.

O samom natjecanju A1 lige govorila je i direktorica marketinga za privatne korisnike u A1 Hrvatska: „Finale A1 Adria Lige savršen je kraj  četvrte sezone natjecanja koje iz sezone u sezonu bilježi impresivne brojke. Više od 1000 igrača iz regije natjecalo se za ulazak u završnicu i nagradni fond od 23.000 eura. Više od 700 odigranih mečeva gledalo je preko 100.000 gledatelja na svim kanalima A1 Adria Lige.”

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->