Nalazite se
  • Pop Tech
  • Prototip samoodržive kućice u luksuznom resortu
Članak
Objavljeno: 04.07.2021. 12:42

Casa Ojalá 

Prototip samoodržive kućice u luksuznom resortu

Mala kućica dolazi s vlastitim solarnim energetskim sustavom i sustavom za prikupljanje kišnice.

Prototip samoodržive kućice u luksuznom resortu

Talijanska arhitektica Beatrice Bonzanigo još je 2019. godine predstavila koncept samoodržive kućice za odmor pod nazivom Casa Ojalá, a sada koncept prerastao u prvi prototip koji je postavljen u luksuzni hotelski resort Rosewood Castiglion del Bosco u Italiji, gdje zainteresirani kupci mogu pogledati i isprobati ovu neobičnu kućicu ovalnog dizajna koja je već pokupila nekoliko uglednih nagrada za arhitektutu i dizajn.

casa oyala

Kućica posjeduje samo 27 kvadratnih metara stambenog prostora i sastoji se od betonskog temelja i čelične baze, dok su joj zidovi od drva, a za unutrašnje uređenje se koristila reciklirana plastika, tkanina i keramika.

Zidovi ili bolje rečeno zid, sastoji se od drvenih ploča položenih na šine, što omogućuje da kućicu otvorite djelomično, potpuno, ili je u potpunosti zatvorite. Unutrašnjost također možete konfigurirati prema vlastitim željama i potrebama s pokretnim zidovima od tkanine, kako biste mogli stvarati višestruke prostore/sobe, a svjetlarnik vam donosi prirodno svjetlo u sve prostore.

Oyala

Kućica uključuje i pokretnu podnu sekciju koja otkriva prostor spavaonice, a tu su još i kupaonica s kadom i tušem te ljestve koje vam omogućuju izlazak na terasu.

Arhitektica je u kućicu uspjela smjestiti i mali kamin, a u ponudi će se naći i kuhinja s hladnjakom i štednjakom kao opcija.

Oyala 2

Što se samoodrživosti tiče, Casa Ojalá posjeduje vlastiti energetski sustav koji se temelji na prikupljanju energije sunčevim pločama te sustav za prikupljanje kišnice i filtriranje u pitku vodu.

Oyala 3

Bonzanigo još nije objavila cijenu ove kućice, ali svi zainteresirani mogu se predbilježiti na ovoj poveznici pa će dobiti sve informacije u cijeni i dobavljivosti čim budu dostupne.

Oyala 4

Kućica je prvenstveno namijenjena hotelima i resortima koji bi je htjeli imati u ponudi umjesto klasičnih bungalova, no moći će se kupiti i za privatne potrebe, a Beatrice kaže da će je isporučivati širom svijeta.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->