Nalazite se
  • Pop Tech
  • Samsung predstavio novi QLED 8K TV od 55 inča
Članak
Objavljeno: 05.09.2019. 12:36

IFA 2019 

Samsung predstavio novi QLED 8K TV od 55 inča

Novi QLED televizor je zasad najmanji u Samsungovoj liniji 8K TV-a.

Samsung predstavio novi QLED 8K TV od 55 inča

Samsung je na nultom danu IFA 2019 sajma u Berlinu održao konferenciju na kojoj je između ostaloga predstavio novi 55-inčni QLED 8K TV koji nadopunjava liniju 8K televozora u kojoj se već nalaze modeli s dijagonalama zaslona od 65, 75, 82 i 85 inča.

Samsung ističe da mu se prodaja QLED televizora povećala za više od 200% u odnosu na prošlu godinu, pa je ukupna brojka prodanih primjeraka veća od 2 milijuna.

Najavljeno je i partnerstvo s Rakutten TV koji ima Warnerove, a uskoro i druge filmove. U Samsungove TV-e je integrirana njihova ponuda filmova, a kažu da se primjerice broj 4K filmova udvostručio u odnosu na 2017. godinu te očekuju da će u budućnosti isto postići i s 8K filmovima. Samsungovi televizori su i prvi s podrškom za Apple TV i Apple TV plus koji se uskoro očekuje, a rade i s Alexa, Bixby i Apple Air play tehnologijama.

Kasnije ove godine preko Prime videa, korisnici u Velikoj Britaniji moći će gledati Premier ligu u 4K koju će Samsung televizori "upscaleati" na 8k, a i svjetsko prvenstvo u ragbiju će se prenositi u 8K rezoluciji, što bi trebalo značiti da 8K sadržaja neće nedostajati, obzirom da to najviše brine potencijalne korisnike.

Kao i drugi 8K modeli, novi 55-inčni TV donosi sve što i prethodnici, uključujući upscaling tehnologiju, 100-postotni volumen boja, izuzetnu dubinu i visoku kvalitetu prikaza detalja.

Bez obzira gledate li sadržaje putem streaming servisa, set-top boxxa preko HDMI-a, USB-a ili mobilnog "mirroringa", za upscaling na 8K rezoluciju će se automatski pobrinuti ugrađeni Quantum Processor 8K i ponuditi vam najbolju moguću kvalitetu.

Novi 55-inčni QLED TV će biti dostupan globalno još tijekom ovog mjeseca, ali Samsung na žalost nije rekao koliko će koštati.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung TV 55 inča 8K QLED IFA 2019
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam