Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI madrac s 360 senzora pokreta prilagođava se tijelu
Članak
Objavljeno: 08.02.2021. 12:42

Emma Motion 

VIDEO: AI madrac s 360 senzora pokreta prilagođava se tijelu

AI tehnologija se našla i u krevetima kako bi korisnicima poboljšala spavanje prilagodbom njihovog madraca.

VIDEO: AI madrac s 360 senzora pokreta prilagođava se tijelu

U današnje doba umjetnu inteligenciju možete pronaći doista posvuda. Istina, ponekad se pojam AI u određenim proizvodima koristi više u marketinške svrhe nego što ima stvarnu praktičnu korist s uporištem u znanosti, no jako nam je zanimljivo svako puta  kada čujemo za njegovu primjenu na nekim područjima gdje ga nikada ne biste očekivali.

Jedan od takvih primjera je pametni madrac za krevete pod nazivom Emma Motion koji proizvodi njemačka tvrtka Emma The sleep Company, specijalizirana za izradu madraca koji poboljšavaju spavanje.

Njihov najnoviji madrac u sebi posjeduje čak 360 senzorapokreta koji mogu detektirati i najmanje pokrete (pritiske) te uz pomoć algoritma strojnog učenja aktivirati zračni sustav za ergonomsku korekciju koji ga nečujno prilagođava tijelu korisnika prema rezultatima mjerenja i uzorcima vašeg prevrtanja po krevetu, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Madrac koji je krenuo u prodaju u Europi po cijeni od 2.499 eura koristi neuralnu mrežu od više terabajta podataka kako bi čim preciznije mogao interpretirati sve podatke i korištenjem zraka nečujno povećao ili smanjio sloj pjene kako bi odgovarao različitim položajima spavanja.

"Madrac se kabelom spaja na izvor napajanja, a njegov gornji dio prekriven je slojem pjene. Ispod njega se nalazi Infinite AI senzor koji je u stvari gusta mreža senzora pokreta i odgovoran je za opažanje i reagiranje na promjenu položaja spavanja. Kada se tijelo kreće tijekom spavanja, senzori detektiraju i najmanji pritisak i obrađuju sve podatke u stvarnom vremenu", navodi Emma u svojem priopćenju.

Nije nam poznato postoji li neka znanstvena studija koja bi opravdala prilično veliku cijenu madraca, pa vam zasad ne možemo preporučiti da potrošite dvije i pol tisuće eura kako biste se napokon dobro naspavali.Vezani sadržaji
Ključne riječi AI madrac Emma Motion
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->