Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Adam Savage upregnuo robota u rikšu
Članak
Objavljeno: 17.02.2020. 14:21

Spot 

VIDEO: Adam Savage upregnuo robota u rikšu

Bivši Mythbusterovac odlučio je iskoristiti Boston Dinamicsovog robopsa za vuču kočije.

VIDEO: Adam Savage upregnuo robota u rikšu

Boston Dynamicsov "robopas" Spot može se koristiti za brojne potrebe, od edukacijskih, vojnih, policijskih i spasilačkih namjena, no bivši Mytbustersovac, stručnjak za mehaničke filmske rekvizite i specijalne efekte Adam Savage, pokušao mu je naći potpuno novu primjenu.

Kao i svatko drugi tko je prvi puta vidio Spota, Adam je prvo pomislio: "može li ga se jahati?". Nažalost to nije moguće, jer je težina prosječne osobe prevelika da bi ju mogao nositi Boston Dynamicsov mali četveronožni robot.

On je stoga odlučio provjeriti može li ga se iskoristiti na neki drugi način za potrebe prijevoza i prvo što mu je palo na pamet je rikša, mala kočija koju u nekim istočnim zemljama još uvijek vuku ljudi.

Nakon što je otkrio način kako upregnuti Spota u rikšu, Adam je uživao u vožnji, a robopas je time postao robokonj, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Može li Spot biti isplativo rješenje za osobni ili komercijalni prijevoz putnika je veliko pitanje, no Boston Dynamics osim skupe prodaje omogućuje i relativno jeftinu posudbu te kaže da će vas "rent-a-Spot" koštati manje od iznajmljivanja automobila, pa bi ga neke turističke agencije doista mogle koristiti za vožnju atraktivnih rikši na kraćim destinacijama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam