Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Bezos demonstrirao robotske ruke visoke preciznosti
Članak
Objavljeno: 08.06.2019. 18:39

Amazon re:MARS 

VIDEO: Bezos demonstrirao robotske ruke visoke preciznosti

Šef Amazona kaže da će ove robotske ruke ući u komercijalnu uporabu kroz jedno desetljeće.

VIDEO: Bezos demonstrirao robotske ruke visoke preciznosti

Na Amazonovoj konferenciji za AI, strojno učenje, robotiku i svemir re:MARS, suosnivač Amazona i najbogatiji čovjek na planeti Jeff Bezos, demonstrirao je par roboskih ruku kojima se upravlja haptičkim rukavicama. Bezos kaže da će ruke svoju primjenu naći u industrijskim pogonima, skladištima, opasnim zanimanjima i svemirskim misijama, a temelje se na kombinaciji robotike i haptičke tehnologije, što znači da korisnik u specijalnim rukavicama "osjeća" predmete kojima manipulira, što omogućuje veliku preciznost. Ruke su izrađene u suradnji Amazona i tvrtki HaptX i Shadow Robot, koje razvijaju takozvani "haptički feedback" uz pomoć algoritama strojnog učenja

Bezos je spretnost i preciznost manipulacije objektima demonstrirao slaganjem plastičnih čaša i hvatanjem loptica, dok Rubikovu kocku nije ni pokušao složiti (iako su mu rekli da i to može), jer, kako kaže, nju ne može složiti ni vlastitim rukama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da Amazon u svojim skladištima već koristi više od 800 robota, za očekivati je da će njegovi radnici uskoro biti u prilici prvi koristiti ove ruke koje nas malo podsjećaju na doktora Octopusa iz filma Spiderman 2.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->