Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot vam dolazi napuniti električni auto
Članak
Objavljeno: 29.12.2020. 14:53

Volkswagen 

VIDEO: Robot vam dolazi napuniti električni auto

Volkswagen je predstavio mobilnog robota za punjenje električnih automobila koji dolazi na poziv iz aplikacije.

VIDEO: Robot vam dolazi napuniti električni auto

Volkswagen Group Components predstavio je prototip svog mobilnog robota za punjenje električnih automobila. U svojem priopćenju VW kaže da je ovo "još jedan od vizionarskih koncepata koji će uspješno proširiti infrastrukturu punjenja tijekom sljedećih nekoliko godina".

Njegova zadaća je potpuno autonomno punjenje vozila na ograničenim parkirnim mjestima poput podzemnih garaža. "Infrastruktura za punjenje koja je dostupna svugdje jest i ostat će ključni faktor uspjeha e-mobilnosti. Naš robot za punjenje samo je jedan od nekoliko pristupa, ali zasigurno jedan od najvidljivijih ”, ​​kaže Thomas Schmall, izvršni direktor tvrtke Volkswagen Group Components.

Robot za punjenje se pokreće putem aplikacije ili komunikacije s pametnim sustavom automobila i potom djeluje potpuno autonomno. Čitav proces od dolaska na lokaciju automobila do završetka punjenja odvija se bez ljudskog sudjelovanja.

Kako bi istovremeno mogao napuniti nekoliko vozila, mobilni robot dovozi prikolicu kao mobilni uređaj za pohranu energije, povezuje je i tako puni bateriju e-vozila. Skladištenje energije ostaje na vozilu tijekom postupka punjenja. Kad usluga završi, sam preuzima mobilni sustav za pohranu energije i vraća ga natrag u središnju stanicu za punjenje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Thomas Schmall kaže da će se autonomna robotska mobilna stanica za brzo punjenje na tržištu pojaviti početkom 2021. godine. "Mobilni robot za punjenje uspješno je postigao status prototipa i sada se intenzivno razvija", navodi Schmall i dodaje kako se višekatna parkirališta i podzemne garaže mogu brzo i jednostavno elektrificirati pomoću mobilnog robota za punjenje, što smanjuje potrebe za investiranjem u infrastrukturu za punjenje i potencijalne troškove.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->