Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Segway priprema svoj prvi električni moped
Članak
Objavljeno: 05.10.2020. 13:58

Segway eMoped C80 

VIDEO: Segway priprema svoj prvi električni moped

Segway eMoped C80 je pametni električni moped s dometom od 85 km.

VIDEO: Segway priprema svoj prvi električni moped

Tvrtka Segway postala je poznata po svojim osobnim samobalansirajućim istoimenim vozilima na dva kotača, koja je 2001. godine izumio Amerikanac Dean Kamen. Ta neobična vozila predstavljala su svojevrsnu revoluciju na polju osobnog transporta, a sustav za samobalansiranje koji vam omogućuje sigurnu vožnju i sprječava vas od padova donio je nešto potpuno novo.

Iako su nama ti Segwayi djelovali poput kofera s drškom i ljudi na njima su nam djelovali smiješno, postali su prilično popularni, pa i danas možete primjerice ići na turu razgledavanja Zagreba na Segwayu.  Kasnije se Segway proširio na razne druge proizvode poput električnih koturaljki (e-Skate), samobalansirajućeg jednokotača (Ninebot One), Ninebot gokarta i naprednog robotiziranog samobalansirajućeg vozila Segway Loomo Robot, a posebno zanimljivi su postali njegovi električni romobili, koji su i kod nas među najpopularnijima na tržištu.

Idući proizvod koji bi Segway trebao uskoro lansirati je Segway eMoped C80, odnosno njegov prvi električni moped ili skuter, koji nazivaju pametnim jer se može zaključati aplikacijom, dolazi s NFC tagom za zaključavanje i RideyGo pametnim sustavom koji posjeduje senzore koji detektiraju kada siđete s mopeda i zaključaju ga nakon 3 sekunde, a tu je i sustav za praćenje pomoću GPS-a.

Segway eMoped C80 dužine je od 1,59 m i širine od 0,7 m, visok je jedan metar, a težak 55 kg, u što je uključena i baterija. Njegov električni motor od 750 w omogućuje postizanje maksimalne brzine od 32 km/h, a zamjenjiva litij-ionska baterija od 1,14 kWh omogućit će vam domet do 85 km s jednim punjenjem, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Moped dolazi s IPX7 standardom, što mu omogućuje vodonepropusnost zahvaljujući kojoj ga možete voziti i po najvećem pljusku.

Zanimljivo je da je Segway u razvoju ovog mopeda pokrenuo i crowdfunding kampanju na Indiegogou, u kojoj su tražili 64.365  kn, no taj iznos je nadmašen za 3504% jer 25 dana prije isteka kampanje već skupili 2.255.458 kn. Vjerujemo da im ti novci nisu važni za razvoj, već je crowdfunding kampanja prije svega poslužila za dodatnu promociju.

No ako u kampanju u sljedećih 25 dana uložite 12.223 kn (plus troškovi dostave) za, dobit ćete svoj Segway eMoped C80 uz popust od 13 posto u odnosu na cijenu koja će biti u trgovinama, pa ako ste zainteresirani posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->