Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2019. 15:56

Valve 

1079 eura za Valve Index VR

Valve objavio cijenu, dostupnost i hardverske zahtjeve za svoj VR headset.

1079 eura za Valve Index VR

Godinama nakon HTC Vivea i Oculus Rifta na tržište stiže Valve Index VR headset koji nećete moći koristiti samostalno, već uz pogon prilično moćnog PC računala. Valve je napokon objavio sve ono što nas je zanimalo o novom headsetu, pa sada znamo da će kompletan Valve Index VR kit koštati 1079 eura. Moći ćete doduše kupiti i sami headset za 539 eura, ali će vam za njega trebati kontroleri i bazna stanica. Ako vam to nešto znači, bazna stanica i kontroleri su kompatibilni s HTC Viveom i Viveom Pro.

Sama bazna stanica koštat će vas 159 eura, a par Valve Index kontrolera još 299. Dobra stvar je što headset podržava bazne stanice HTC Vivea, pa bi vam to moglo uštedjeti neki euro, mada se postavlja pitanje što će vam Valve Index ako već imate Vive.

Dakako, uz sve ovo još trebate i PC računalo koje će vam omogućiti igranje high-end VR naslova, a ono za minimum traži Dual Core procesor s hyperthreadingom ili jači, Nvidia GeForce GTX 970 ili AMD RX480 (ili jaču grafičku karticu), 8 GB RAM memorije, USB 3.0, a što se operativnih sustava tiče moći ćete koristiti Windows 10, SteamOS, ili Linux.  U preporučenoj konfiguraciji Valve očekuje da ćete imati Quad Core procesor i Nvidia GTX 1070 grafičku karticu.

Što se igara tiče, headset podržava sve što i Vive, a specifični naslovi za njega tek trebaju biti najavljeni.

Valve kaže da Index ima veće vidno polje od Vivea, LCD zaslone rezolucije od 1440x1600 piksela po oku, podršku za 120 Hz i eksperimenatlni mod od 144 Hz, što znači da je osvježavanje značajno bolje i brže od drugih headsetova na tržištu, pa biste trebali imati kvalitetniju, oštriju i stabilniju sliku bez latencije kad gledate VR svijet i okrećete glavu naokolo.

Usprkos očekivanju fanova, uz headset nećete dobiti niti jednu igru, a najmanje novi Half-Life naslov, o čemu su jedno vrijeme kolale glasine.

Moramo priznati da smo očekivali značajno nižu cijenu za headset koji nije samostojeći, bez obzira što je tehnološki superiorniji od Rifta i Vivea.

Isporuke započinju u lipnju ove godine, a za kupnju se prvo morate prednaručiti putem ove poveznice

Vezani sadržaji
Ključne riječi Valve VR headset Valve Index VR
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













       

*/-->