Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2012. 15:19

HAKOM 

Dowload: Preuzmite HAKOMetar za mjerenje brzine Interneta

HAKOM je pustio u rad svoj alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa Internetu.

Od danas je hrvatskim korisnicima na raspolaganju aplikacija HAKOMetar koju smo nedavno najavili, čija uloga je utvrđivanje je li brzina širokopojasnog pristupa Internetu u skladu s onom koju ste ugovorili sa svojim pružateljem internetskih usluga.

Posebna zanimljivost aplikacije je u tome što rezultate mjerenja koja obavljate mogu služiti kao dokaz u eventualnom prigovoru, pa čak i u sporu protiv svojeg operatera koji vam nije isporučio ugovorenu brzinu, te ćete u tom slučaju imati potporu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije

Brzinu pristupa Internetu svaki korisnik može samostalno ispitati s vlastitog osobnog računala, a obzirom da se radi u Java aplikaciji, morate imati instaliran Java Runtime.

Prije pokretanja aplikacije morate osigurati da je vaše računalo izravno povezano s modemom žičnom vezom, te isključiti sve uređaje koje eventualno koristite u svojoj lokalnoj mreži. HAKOM također naglašava kako se "službena" mjerenja moraju vršiti između 19 i 23 sata, jer u suprotnom neće moći uvažiti rezultate za postupke podnošenja prigovora operateru.

Valja također naglasiti da se rezultati vaših mjerenja pohranjuju na poslužitelj u CARNet mreži.

Aplikacija radi na Windows, Linux i Mac OS platformama, a možete ju preuzeti preko ove poveznice: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->