Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.02.2021. 09:14

Sony 

Novi PSVR headset za PS5 stiže 2022

Sony je službeno najavio novi headset za virtualnu stvarnost koji će biti specifično dizajniran za PS5 konzolu.

Novi PSVR headset za PS5 stiže 2022

Još od prvog predstavljanja nove PS5 konzole, mnogi gameri su se pitali hoće li za njega stići novi PSVR headset, ili je Sony odustao od virtualne stvarnosti jer s prvim headsetom nije polučio preveliki uspjeh na tržištu.

No kako se čini, PSVR za PS4 je u konačnici ostvario prilično veliku popularnost, usprkos činjenici da je tehnički bio slabiji od high-end headsetova za PC poput Oculus Rifta i HTC Vivea, iz jednostavnog razloga što je bio znatno jeftiniji i isplativiji, jer ste uz najbolje (i skupe) PC headsetove još morali posjedovati i moćno računalo, u kojem je sama grafička kartica vrlo lako mogla biti skuplja od PSVR-a ili čitave PS5 konzole.

Nakon što su u Sonyu dugo vremena odbijali potvrditi da rade na novom VR headsetu za PS5 konzolu, njihov stariji potpredsjednik iz odjela Platform Planning & Management, Hideaki Nishino, na službenom je blogu napokon najavio iduću generaciju VR sustava koji će biti posvećen konzoli nove generacije. Hideaki na žalost nije pokazao niti jednu sličicu novog headseta, već je samo rekao da će biti znatno unaprijeđen u odnosu na prethodnika, kako po rezoluciji i vidnom polju (FoV), tako i po jednostavnosti korištenja, pa kaže da će se spajati s PS5 konzolom pomoću samo jednog kabela.

Osim toga, Hideaki je posebno istakao novi VR kontroler, koji će u sebi sadržavati mnoge značajke DualSense kontrolera, što znači da možemo očekivati poboljšanja u taktilnom osjećaju površina i zbivanja u igrama, uključujući trešnju i pružanje otpora pri pritiskanju "okidača", no nije iznio nikakve detalje o tome.

I na kraju, ako vas zanima kada bi novi PSVR mogao biti lansiran, Hideaki je rekao da sigurno neće doći ove godine, što znači da ga možemo očekivati najranije 2022.Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PSVR PS5 Hideaki Nishino
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->