Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.09.2020. 14:05

Intel 

VIDEO: 10 nm Tiger Lake procesori dolaze u 50 novih laptopa

Nakon prijenosnika Acera, Della, HP-a, Lenova i Samsunga, još 50 modela će ove jeseni dobiti novi CPU.

VIDEO: 10 nm Tiger Lake procesori dolaze u 50 novih laptopa

Intel je službeno predstavio svoje procesore pod kodnim imenom Tiger Lake, proizvedene u 10-nanometarskoj tehnologiji proizvodnje.

Jedanaesta generacija Intel Core procesora uključuje Intel Core i7-1185G7 procesor s osnovnim taktom od 3 GHz koja se može "boostati" na 4,8 GHz, a u novoj seriji će se naći i dvojezgreni i četverojezgreni procesori koji će se koristiti u prijenosnicima koji stižu ove jeseni.

Intel je predstavio i Intel Xe, 12. generaciju integrirane grafike koja zamjenjuje Iris Plus GPU i dolazi s poboljšanim AI performansama, Thunderbolt 4 input-outputom i softverskim optimizacijama. Intel kaže da donosi 20% bolje  CPU performanse i dvostruko jače performanse u grafici u odnosu na prošlu generaciju.

Intel tvrdi da će vam igre s novom integriranom grafikom imati dvostruko veći framerate u odnosu na prošle modele.

Novi procesori već su prikazani u laptopima tvrtki Acer, Dell, HP, Lenovo i Samsung, a Intel kaže da tijekom ove jeseni stižu u još 50 modela prijenosnika različitih proizvođača, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Intel je demonstrirao da njegov procesor s Xe grafikom nadmašuje AMD 4800U procesor u Adobe Photoshopu, izvodeći za 40 sekundi zadaću za koju je AMD-ovom procesoru trebalo 2 minute

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->