Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.02.2024. 09:14

Interrupt Labs 

VIDEO: USB stick sa samouništenjem

Ovaj USB stick je prvenstveno namijenjen novinarima u represivnim područjima i sigurnosnim istraživačima.

VIDEO: USB stick sa samouništenjem

Ryan Walker iz tvrtke Interrupt Labs, koja razvija hardver i softver otvorenog koda, dolazi USB flash pogon pod nazivom Ovrdrive USB, koji je razvijen zbog povećane sigurnosti podataka, no to ne čini enkriptiranjem koje je u mnogim državama s represivnim režimima ilegalno, već s hardverskom značajkom, mehanizmom za samouništenje koji zagrijava flash čip na više od 100 stupnjeva Celzija.

U osnovi, 100 stupnjeva Celzijevih nije dovoljno da bi vam spržilo čip, ali Walker kaže da korisnici uvijek mogu dodati "uradi sam implantat" za samouništenje, iako se neće isporučivati s tom opcijom jer bi zahtijevalo ugrađivanje opasnog spoja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ono s čime Ovrdrive USB čuva podatke je sigurnosni sustav koji omogućuje da pri umetanju sticka u USB utor čitanje podataka nije moguće jer će osobi koja ga utakne izgledati kao da je pokvaren, no kada ga tri puta za redom brzo umetnete, moći ćete vidjeti datoteke koje se na njemu nalaze.

Ovrdrive USB sadrži Microchip ATtiny24A mikrokontroler i ima kapacitet od 8 GB NAND flash MT29F64G08CBABAWP memorije.

Trenutno se nalazi u sustavu crowdfundinga na portalu Crowd Supply, gdje se može naručiti po cijeni od 69 američkih dolara, a isporuke bi trebale krenuti 4. kolovoza 2024. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Interrupt Labs
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->