Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.04.2020. 13:26

Računalna sigurnost 

Zoom okuplja krizni stožer za sigurnost

U stožeru koji bi trebao riješiti probleme sa sigurnošću aplikacije je i bivši šef za računalnu sigurnost iz Facebooka.

Zoom okuplja krizni stožer za sigurnost

Aplikacija Zoom koja se koristi i u Hrvatskoj za nastavu od kuće, u posljednje je vrijeme pod velikim udarom kritike zbog uočenih sigurnosnih rupa koje neželjenim osobama omogućuju upadanje u komunikaciju, uhođenje i krađu podataka.

Obzirom da su mnoge tvrtke i organizacije širom svijeta počele preporučivati korisnicima da više ne koriste Zoom, uključujući Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke, Zoom je odlučio osnovati krizni stožer za sigurnost u kojem se nalaze i vanjski suradnici među kojima je i Alex Stamos, bivši Facebookov direktor za računalnu sigurnost.

Stamos je povodom ovoga rekao da se pred Zoomom nalazi puno važnog posla u poboljšanju osnovne sigurnosti, kriptografskoj zaštiti i infrastrukturnoj sigurnosti, pa će on surađivati s inženjerima Zooma na tim projektima.  

Zoom je nedavno već uveo neke promjene među kojima je uklanjanje ID-a sastanka s trake naslova, kako napadači ne bi mogli doći do njega preko screenshotova.

Te promjene nisu očito bile dovoljne Googleu koji je zabranio korištenje Zooma svojim djelatnicima, jer aplikacija ne udovoljava tvrtkinim sigurnosnim standardima.

Ukoliko koristite Zoom, za sada se jedino možete držati savjeta našeg Vidilaba koje ćete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi sigurnost aplikacija zoom
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam