Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.03.2019. 13:09

GauGAN 

VIDEO: Nvidijin AI pretvara črčkanje u umjetnost

Sustav dubokog učenja u stanju je iz vašeg šaranja stvarati fotorealistične krajolike.

VIDEO: Nvidijin AI pretvara črčkanje u umjetnost

Istraživači Nvidia Researcha predstavili su model dubokog učenja koji je u stanju vaše črčkarije s lakoćom pretvarati u fotorealistična umjetnička djela, gotovo u realnom vremenu.

AI softver koji su razvili koristi takozvane generativne suparničke modele (mreže) ili "GANove" kako bi konvertirao segmentacijske mape u realistične slike. Interaktivna aplikacija koja koristi taj model nazvana je GauGAN, u počast slikaru Paulu Gauguinu, čuvenom postimpresionistu i preteči simbolizma.

Nvidijini stručnjaci kažu da je GauGAN izuzetno jednostavan za korištenje, pa će čak i djeca moći stvarati remekdjela uz njegovu pomoć, dok će posebnu korist od njega imati dizajneri, arhitekti i developeri igara, koji će svoje osnovne crteže i nacrte na vrlo jednostavan način vizualizirati u obliku fotorealističnih slika.

Čim počnete šarati po tabletu ili računalu pomoću miša ili stylus olovke, GauGAN pregledava svoju ogromnu bazu slika i temeljem nje stvara slike, s time da korisnik treba iz izbornika odabrati osnovnu vrstu onoga što želi dobiti, poput trave, biljke, drva, kamena,  podloge, materijala, objekta, građevine, neba, brda, ceste i drugih elemenata, nakon čega AI u realnom vremenu prati linije ili oblike koje crtate i pretvara ih lijepe objekte, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pri tome GauGAN može stvarati dodatne elemente koji se slažu s onim što ste vi i on nacrtali, pa će uz neki otok napraviti nebo i more, odnosno ispred planine dodati polje ili šumu. Mada AI ne prepoznaje svijet koji pokušava oponašati i stvarati, milijuni slika u njegovoj bazi omogućuju mu predvidjeti da negdje treba staviti oblak, Sunce, cvjetnu livadu ili potok, kao i dodati refleksije, sjene i boje, temeljene na onome što je naučio iz stvarnih slika.     

Nvidia zasad ne govori ništa o eventualnom javnom lansiranju GauGANa, kako bismo ga svi mogli isprobati, niti kakvi računalni resursi stoje iza njega.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nvidia AI duboko učenje GAN GauGAN
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam