Nalazite se
  • Zdravlje
  • Prvi implantat za liječenje depresije
Članak
Objavljeno: 12.01.2023. 15:25

Inner Cosmos 

Prvi implantat za liječenje depresije

Novi neuralni implantat za liječenje depresije nazivaju digitalnom pilulom za um.

Prvi implantat za liječenje depresije

Inner Cosmos, nova neurotehnološka tvrtka koju je osnovao poduzetnik Meron Gribetz, predstavila je svoj prvi neuralni implantat za liječenje depresije. Neurotehnološka tvrtka stvorila je ono što naziva "digitalnom pilulom za um", sićušni implantat sličan umjetnoj pužnici, koji otpušta male električne impulse.

Jedinstveni dizajn sustava sastoji se od dijela, implantata veličine nokta koji se ugrađuje se pod kožu i nenametljivo leži uz lubanju i male "tablete" koja se zakači za kosu kako bi napajala uređaj. 

Depresija je najveća kronična bolest na svijetu, koja je prije pandemije pogađala 241 milijun osoba, što se više nego udvostručilo tijekom pandemije. Predviđa se da će mentalni poremećaji stvoriti troškove od 16 bilijuna dolara na globalnoj razini do 2030.

960x0

Gribetz se udružio s neurokirurgom Ericom Leuthardtom, pionirom laserske neurokirurgije kako bi razvio moždano računalno sučelje (BCI) koje je minimalno ugrađeno u glavu. Sićušni implantat se uvuče pod kožu i neinvazivno sjedi na lubanji.

Uređaj programira psihijatar za potrebe svakog pojedinog pacijenta, dok senzori neprestano nadziru implantat. Liječnik može provjeriti kontrolnu ploču kako bi vidio kako rade mozgovi njegovih pacijenata u stvarnom vremenu.

Tvrtka je nedavno dobila odobrenje FDA za provođenje prve studije na ljudima.

Više informacija možete saznati na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->