Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.08.2019. 13:41

W. Robert Kohorst 

Američkog veleposlanika zanima analitika velikih podataka

Američki veleposlanik W. Robert Kohorst posjetio IT tvrtku Poslovna inteligencija.

Američkog veleposlanika zanima analitika velikih podataka

Sjedište zagrebačke tvrtke Poslovne inteligencije posjetio je američki veleposlanik, gospodin W. Robert Kohorst, koji je s osnivačima tvrtke te užim menadžment timom raspravljao o poslovanju tvrtke, aktualnim projektima te planovima budućeg razvoja.

Veleposlanik, koji i sam dolazi iz poslovnog svijeta pokazao je interes za područje analitike velikih podataka koje je danas, kada su podaci preuzeli naslov najvrjednijeg resursa, izuzetno perspektivno područje. Razgovor je tekao i u smjeru prisutnosti Poslovne inteligencije na tržištu SAD-a kroz razne projekte i partnere te je veleposlanika Kohorsta zanimala tema direktnog razvoja poslovanja na američkom tržištu.

Poslovna-inteligencija-1

Veleposlanika Kohorsta je iznenadila činjenica da je Poslovna inteligencija jedna od rijetkih IT tvrtki koja već godinama ciljano njeguje ravnopravnost spolova te da zapošljava 50% žena, dok tročlanu Upravu čine dvije žene.

S obzirom na to da je položaj žena u IT-u tema koja je izuzetno bitna Poslovnoj inteligenciji, Poslovna inteligencija je vrlo ponosna što će Anita Cvetić Oreščanin, jedna od dvije članice Uprave, uskoro sudjelovati u IVLP (International Visitor Leadership Program) programu pod nazivom „Empowering Women Leaders in STEM“ koji financira američka vlada.

Poslovna-inteligencija-3

Razgovaralo se i o dvije teme koje su izuzetno bitne za cijelu hrvatsku IT industriju u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, a to su ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između SAD i Hrvatske te vizni režim.

Poslovna-inteligencija-2

Za sam kraj razgovora dotakli su se teme privatnosti podataka koja je vrlo aktualna u Europi, kao i ostatku svijeta te se veleposlanika Kohorsta upoznalo s rješenjem za upravljanje privatnošću podataka koje je razvila Poslovna inteligencija, Data Privacy Manager.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam