Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.06.2021. 12:46

Promo 

LG ima proizvode koji doprinose održivijem svijetu

LG-u je cilj proizvoditi ekološki osvještenije proizvode sa smanjenim utjecajem na okoliš.

LG ima proizvode koji doprinose održivijem svijetu

Skoro svakodnevno možemo čuti kako je očuvanje okoliša u kojem živimo jako važno te kako moramo sačuvati naš planet i za generacije koje dolaze. Djela često govore više od riječi, a upravo je LG primjer kompanije koja je predana misiji očuvanja okoliša. Tako LG promiče kružno gospodarstvo kako bi se poboljšala produktivnost prirodnih resursa, i to recikliranjem otpada u okviru proizvodnog procesa i prikupljanjem e-otpada za propisno recikliranje nakon upotrebe.

LG u sklopu svog globalnog poslovanja nastoji postići nultu stopu emisije ugljika u sljedećih devet godina te je zbog toga i pokrenuo svoju inicijativu Zero Carbon 2030. Osim toga, LG je već dugo predan projektima koji imaju koristi za okoliš. Tako je 2017. osnovan LG Carbon Fund  kako bi podržao razvoj tehnologija i rješenja za smanjenje stakleničkih plinova. LG je također aktivni sudionik u projektu Mehanizma čistog razvoja (CDM) koji pokušava suzbiti štetne emisije ulaganjem u tehnologije zemalja u razvoju.

LG kao društveno odgovorna kompanija i kroz svoje proizvode nastoji smanjiti utjecaj na okoliš pa korisnici tako ne moraju birati pametna rješenja nauštrb održivog načina života. To se može vidjeti i sada kada je u razdoblju socijalnog distanciranja porasla važnost kućne zabave, ali se istovremeno povećala i briga za okoliš, kao i podrška korisnika onim kompanijama i proizvodima koji pokazuju istinsku predanost održivosti.

Tako su LG-evi najnoviji soundbarovi dizajnirani s naglaskom na brigu za okoliš i planet, od proizvodnih procesa do korištenih materijala i ambalaže. U nastojanju za stvaranjem održive budućnosti LG je zauzeo ekološki pristup razvoju proizvoda, pakiranju i otpremi svojih soundbarova za 2021. godinu, dizajnirajući prve audio proizvode u industriji sa SGS certifikatom za ekološke proizvode.

LG-Soundbar

Kod brojnih modela soundbarova LG je materijale koji su se koristili prije zamijenio recikliranim materijalima pa je tako kod jednog od modela korištena tkanina proizvedena od recikliranih PET boca, a svaki soundbar SP7Y smanjuje broj plastičnih boca na deponijima za gotovo sedam. LG se odlučio za novu ambalažu za cijelu novu liniju soundbarova kako bi još više smanjio utjecaj na okoliš i količinu otpada.

Osim toga, uređaji koji koriste umjetnu inteligenciju, poput najnovijih LG-evih OLED televizora ili hladnjaka mogu analizirati navike korisnika te tako odabirati najbolje postavke za optimalne performanse koje doprinose energetskoj učinkovitosti. Na primjer, ako ste na putu, aplikacija LG ThinQ omogućava da hladnjak postavite tako da štedi energiju dok vas nema, a ako ste kod kuće i slučajno zaboravite zatvoriti vrata hladnjaka, aplikacija na pametnom telefonu će vas na to upozoriti.

Navedeni primjeri pokazuju kako s pomoću umjetne inteligencije možemo svoje kućanstvo lako prilagoditi vlastitom životnom ritmu te istodobno brinuti o okolišu. Na taj način svi zajedno postajemo aktivni sudionici održivog razvoja te preuzimamo odgovornost za očuvanje našeg planeta jer čak i male promjene mogu u konačnici donijeti veliku razliku. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->