Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.04.2019. 09:18

Najvrjedniji 

Microsoft sada vrijedi bilijun dolara

Nakon financijskih rezultata ostvarenih u trećem kvartalu došlo je do značajnog vpovećanja vrijednosti Microsofta.

Microsoft sada vrijedi bilijun dolara

Možda se sjećate da je u kolovozu prošle godine Apple postao prva tvrtka u svijetu čija vrijednost je dosegla bilijun dolara. Nakon nešto lošije prodaje novih iPhoneova vrijednost tvrtke je vrlo brzo pala ispod bilijuna, no istovremeno se počeo bilježiti rast Microsofta, pa su analitičari predvidjeli da će ubrzo postati druga tvrtka na svijetu koja će doseći tu nevjerojatnu vrijednost.

Prognoze analitičara su se sada ostvarile, pa je objavljeno da je Microsoft dosegao tržišnu vrijednost od jednog bilijuna dolara, vrlo brzo nakon objave financijskog izvještaja za treći kvartal fiskalne 2019. godine. Nakon objave tog izvještaja u kojem se vidjelo da je Microsoftova divizija "Productivity and Business Processes" ostvarila prihod od 10,2 milijardi dolara, što je povećanje od 14% u odnosu na isto razdoblje prošle godine (ponajviše zahvaljujući LikedInu), kao i divizija Intelligent Cloud division kojoj su se prihodi povećali za 22 posto na 9,7 milijardi dolara, vrijednost dionice Microsofta je skočila za 3 posto na 130,50 dolara, što je tržišnu vrijednost kompanije odvelo do magične brojke od 1 bilijuna dolara. 

CEO Microsofta Satya Nadella kaže da je rast ostvaren zahvaljujući inovacijama, a kao primjer je naveo Office 365 koji sada ima 180 milijuna korisnika te Outlook aplikacije za Android i iOS koje su po prvi prošle brojku od 100 milijuna korisnika.

Microsoft procjenjuje da će mu prihodi u četvrtom kvartalu narasti s 32,2 milijarde dolara na 32,9 milijardi, što je u skladu s očekivanjima analitičara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->