Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.08.2023. 14:46

VIDI.EDU

TVZ: Praktične vještine kroz projekte i stručne prakse

TVZ aktivno radi na razvoju „mekih vještina“ i surađuje s industrijom kroz stručne prakse te za studente se organizira Dan karijera

TVZ: Praktične vještine kroz projekte i stručne prakse

TVZ na svakom od svojih studijskih programa studentima prezentira specifična tehnička znanja koja su relevantna za područje studiranja. Tako polaznici u području elektrotehnike imaju priliku upoznati se s električnim krugovima, elektrotehničkim komponentama i sustavima, kontrolom i automatizacijom.

U računarstvu i informatičkim studijima stječu se znanja o programiranju, bazama podataka, mrežnim tehnologijama i softverskom inženjerstvu. U području građevine, strojarstva i mehatronike studenti se bave konstrukcijom, materijalima, termodinamikom, mehanikom, robotikom i ugradbenim sustavima.

Nadogradnja temeljnih znanja

Jedna od važnih komponenti studiranja na TVZ-u je fokus na interdisciplinarni pristup na studijskim programima. Studenti imaju priliku surađivati s kolegama iz drugih tehničkih područja kako bi mogli rješavati složene probleme i projekte. Odličan primjer su projekti za izradu autonomnih sustava gdje studenti elektrotehnike, računarstva i mehatronike mogu surađivati kako bi integrirali svoja znanja i vještine u razvoju cjelovitih rješenja.

Na TVZ-u se, osim tehničkih vještina, prepoznaje i važnost tzv. softs skills ili mekih vještina. Razvijanje komunikacijskih, timskih, prezentacijskih vještina i vođenje projekata ključni su za uspješnu karijeru u tehnološkom sektoru. Na studijima se kroz projekte, seminarske radove, timski rad i javno nastupanje potiče razvoj tih vještina kod studenata. Isto tako, posebna se pažnja posvećuje razvoju kritičkog razmišljanja, rješavanju problema i upravljanju vremenom.

Maclab studenti

Priprema za tržište rada

U svijetu u kojemu se tehnologije izuzetno brzo mijenjaju stručna znanja koja studenti stječu na TVZ-u usklađena su s potrebama tržišta rada. Suradnja s industrijom provodi se na više razina, od stručnih praksi, preko organizacije Dana karijera do gostujućih predavanja i rada na projektima. Sve to studentima omogućuje stjecanje praktičnog iskustva i povezivanje s potencijalnim poslodavcima. Osim toga, studijski programi uključuju kolegije koji se fokusiraju na poduzetništvo, poslovne vještine i upravljanje projektima, sve kako bi studente pripremili za zahtjeve modernog poslovnog okruženja.

Praćenje trendova

Zbog brzih promjena u tehnološkom sektoru važno je da studenti budu spremni usvojiti te nove tehnologije. Studijski programi se redovito ažuriraju kako bi obuhvatili najnovije tehnološke trendove. Istovremeno se studenti potiču da prate industrijske trendove, sudjeluju na konferencijama, radionicama i natjecanjima kako bi se upoznali s najnovijim tehnologijama i inovacijama.

inro_ccna_3

Ključne komponente studiranja na TVZ-u

Ključna komponenta studiranja na TVZ-u koja pomaže studentima da stvore kvalitetan profil budućeg IT stručnjaka je praksa usmjerena na stjecanje praktičnih vještina. Kroz projekte, laboratorijske vježbe, stručne prakse i istraživačke aktivnosti studenti imaju priliku primijeniti svoje znanje u stvarnom okruženju i razviti vještine rada s konkretnim tehnologijama i alatima.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->