Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2020. 10:15

CARNET 

CUC2020 konferencija će se održati uživo i online

CARNET svoju konferenciju za korisnike održava u takozvanom hibridnom formatu.

CUC2020 konferencija će se održati uživo i online

Ovogodišnja CARNET-ova CUC2020 konferencija za korisnike pod nazivom "Izazov prihvaćen" održat će se od 4. do 6. studenoga 2020. u "hibridnom" formatu, što znači da ćete je moći pratiti uživo u Šibeniku, ali i u online okruženju putem platforme za virtualne konferencije. Dakako, ako se situacija s pandemijom na jesen pogorša, održat će se samo online.

Tijekom tri dana konferencije korisnici će pratiti program podijeljen u dva tematska dijela. Prvi dio pod nazivom "Ovo nam je škola" obrađuje temu nastave na daljinu i digitalnu transformaciju nastave kroz provođenje druge faze programa e-Škole. Teme će se obraditi kroz interaktivna izlaganja i radionice, na kojima će svi zainteresirani moći steći praktično znanje u primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

Sudionici će moći predstaviti kako su svoju nastavu prilagodili online okruženju, kako su kreirali vlastite sadržaje ili koristili online resurse, kako su surađivali i komunicirali s učenicima, studentima i kolegama, kako su vrednovali njihova postignuća te koje smo izazove savladali i što trebamo drugačije.

Drugi dio naziva "AI u obrazovanju i obrazovanje za AI" bavit će se izazovom koji tek dolazi - temom umjetne inteligencije.

Kako već sada koristimo umjetnu inteligenciju, koja znanja i vještine trebamo prenijeti novim generacijama za prilogodbu rada i života u AI okruženju, koji su novi trendovi u umjetnoj inteligenciji i njihov utjecaj na preoblikovanje obrazovanja i učenja te koje su prakse i primjeri korištenja umjetne inteligencije u obrazovanju samo su neka od pitanja na koja ćemo potražiti odgovore u okviru ove teme.

CUC je tijekom godina postao mjesto za razmjenu informacija i iskustava na području IKT-a i njegove primjene u obrazovanju, pa CARNET poziva nastavnike da predstave svoja iskustva u provedbi projekta e-Škole, kao i nova znanja stečena tijekom provođenja online nastave na fakultetima i školama. Prijave radova otvorene su do 15. kolovoza.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->