Nalazite se
  • Non Tech
  • Hrvatska
  • Započela CECIIS konferencija posvećena umreženom društvu
Članak
Objavljeno: 13.10.2021. 14:19

CECIIS 2021 

Započela CECIIS konferencija posvećena umreženom društvu

FOI po 32. put održava međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2021 koja je posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima.

Započela CECIIS konferencija posvećena umreženom društvu

Ovogodišnja tema konferencije CECIIS u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu usmjerena je na umreženo društvo, a održava se online od 13. do 15.10.2021.

Tijekom tri dana iznimno bogatog programa predstavit će se 43 međunarodno recenzirana znanstvena rada koji stižu od 111 autora iz 15 zemalja.

2

"CECIIS je jedna od najvećim međunarodnih znanstvenih konferencija u ovom dijelu Europe s dugom tradicijom. Ove godine imamo gotovo 50 znanstvenih radova, koji su prošli međunarodni recenzentski postupak. Iako je ove godine konferencija ponovno online zbog pandemije, očekujemo veliki broj posjetitelja. Networking society je glavna ovogodišnja tema, a našim će istraživačima sadržaj panela i radova otvoriti nove teme.

Što se tiče informacijskih znanosti, čast nam je što imamo vrlo citirane i eminentne predavače u području. Dvije panel rasprave vezane su uz strateške ciljeve našeg fakulteta. S obzirom da je FOI jedan od vodećih fakulteta na području digitalne transformacije jako nam je važan panel o pametnoj industriji i digitalnoj transformaciji. Drugi panel diskusija je bitna za znanstvenike bavi se vizijom razvoja znanstvenih časopisa i objava znanstvenih publikacija koja će ugostiti urednike poznatih znanstvenih časopisa", rekla je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

 

prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike

"Na ovogodišnjoj konferenciji željeli smo naglasiti važnost umreženog društva, koje je primjerice pomoglo da se kroz pandemijsko vrijeme normalno odvija nastava, ljudi su radili od kuće, a to sve ne bi bilo moguće bez umreženosti. U tom smjeru smo fokusirali i znanstvene radove, na umreženo društvo, umrežene organizacije i jednu cijelu novu paradigmu koja se dogodila pod utjecajem krize i koja se bez nje sigurno ne bi tako brzo dogodila.

Cijela situacija ima i neke negativne aspekte, pogotovo na otuđenost mlađe populacije, pa mislim da je bitno znanstvena istraživanja usmjeriti i na pozitivne i na negativne aspekte umreženog društva.

rof. dr. sc. Neven Vrček

Najvažniji predavači su naši keynote govornici. Imamo dva eminentna znanstvenika, jedan je prof. Henry Muccini sa Sveučilišta u L'Aquili, on je zaista jedan od vodećih istraživača u području programskog inženjerstva. S druge strane prof. Dunja Mladenić s Instituta Jozef Stefan u Sloveniji koja se bavi obradom prirodnog jezika i umjetnom inteligencijom", ističe predsjednik Programskog odbora prof.dr.sc. Neven Vrček.

3

Jedan od zanimljivijih panela Accelerating smart industry and digital information kroz iskustva međunarodnih panelista predstavio je konkretne primjere novih tehnologija u pametnim industrijama i sveobuhvatnoj potrebi za digitalnom transformacijom.

Dimitris Karagiannis, Head of Research Group Knowledge Engineering sa Sveučilišta u Beču

Domaćin prof. dr. sc. Neven Vrček moderirao je panel, a na njemu su sudjelovali Dimitris Karagiannis, Head of Research Group Knowledge Engineering sa Sveučilišta u Beču, osnivač Infodoma Slavko Vidović, Henry Muccini sa Sveučilišta L'Aquila te predstavnik rektorata slovačkog Tehnološkog Sveučilišta u Bratislavi. Ovaj je panel odmah i najavio sljedeće izdanje konferencije koje će se baviti Pametnim industrijama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->