Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.06.2021. 10:07

Joint Cyber Unit 

EU osniva specijalnu jedinicu za cyber kriminal

Uloga Joint Cyber Unita će biti borba protiv cyber kriminala u zemljama članicama u realnom vremenu.

EU osniva specijalnu jedinicu za cyber kriminal

Zbog sve većih prijetnji od raznih vrsta cyber napada i cyber ratovanja u zemljama članicama, europska unija je pokrenula inicijativu za osnivanje specijalne jedinice pod nazivom Joint Cyber Unit, koja će biti zadužena za brze odgovore na cyber napade i borbu protiv hakera u realnom vremenu.

Joint Cyber Unit je akcijski plan usmjeren na zemlje pogođene kibernetičkim napadima kako bi dobile pomoć od EU-a i drugih vlada.

Inicijativa također poziva na uspostavu platforme policije za cyber kriminal, cyber agencije, vojne službe, diplomate i tvrtke za cyber sigurnost kako bi razmjenjivale informacije i resurse te koordinirale odgovore. Također se zahtijeva da se razviju i testiraju redovita izvješća o prijetnjama, strategije odgovora na krize i partnerstva za razmjenu informacija između vlada i privatnih organizacija za cyber sigurnost.

Inicijativa dolazi u trenutku kada kibernetički napadi preplavljuju kontinent, pobuđujući strah da se Europa možda neće moći obraniti ili sakriti svoje poslovne tajne od napadača.

U trenutku kada su hakerski napadi sve češće usmjereni na ključnu infrastrukturu i europske medicinske ustanove, EU želi sve zemlje članice povezati u zajednički tim, koji će postati potpuno operativan 2022. godine.

Izvor: PoliticoVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->