Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2022. 11:16

Online prodaja 

Ford će sve električne aute prodavati online

CEO Forda Jim Farley predviđa online kupnju i daljinski sustav preuzimanja i dostave svih električnih vozila.

Ford će sve električne aute prodavati online

Na lansiranju novog Ford F-150 Lightning električnog pickupa pojavio se CEO Forda Jim Farley koji je izjavio da bi sva električna vozila marke Ford mogla prijeći na fiksne cijene i potpuno online prodaju.

Farley je opisao budućnost u kojoj Fordova zastupstva više neće skladištiti zalihe, već će služiti kao centri za korisničku podršku za preuzimanje online narudžbi ili popravak postojećih vozila, s time da kupci također imaju mogućnost dostave na kućnu adresu. U ovoj hipotetičkoj shemi, eliminiranje prodajnih mjesta automobila zaustavilo bi cjenkanje s prodavačima.

F150Lightning

Tvrtka je najavila planove ove godine da bude vodeći proizvođač električnih automobila na svijetu, nadajući se da će nadmašiti Teslu i druge tvrtke s jakim markama električnih vozila kao što su BMW, Nissan i Kia. Farley je rekao da Ford namjerava imati kapacitet za proizvodnju 600.000 električnih vozila do 2023., što je znatno manji broj od 936.000 isporuka koje je Tesla izvršio prošle godine.

Izvršni direktor Forda je također rekao kako vjeruje da će se cijene električnih vozila spustiti na prosječno 25.000 dolara (176.181 kn), jer će troškovi baterija i distribucije biti jeftiniji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->