Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Nvidia gradi tvornicu čipova za računalstvo u oblaku
Članak
Objavljeno: 15.02.2024. 14:10

Nvidia 

Nvidia gradi tvornicu čipova za računalstvo u oblaku

Temeljem velike potražnje od strane kompanija koje se bave računalstvom u oblaku i AI-jem Nvidia proširuje svoje poslovanje.

Nvidia gradi tvornicu čipova za računalstvo u oblaku

Prema informacijama s kojima raspolaže Reuters, Nvidia će za 30 milijuna dolara sagraditi novu tvornicu za izradu procesora, usmjerenu izradi čipova za tvrtke koje se bave računalstvom u oblaku i razvojem AI modela.

Sa svojim procesorima A100 i H100 za aplikacije umjetne inteligencije i računarstva visokih performansi, NVIDIA već dominira u implementaciji svoje tehnologije u AI podatkovnim centrima, a sada ima za cilj osvojiti dio eksplozivnog tržišta prilagođenih AI čipova i steći prednost pred sve većim brojem tvrtki koje traže alternative njegovim proizvodima.

Tvrtka sa sjedištem u Santa Clari u Kaliforniji kontrolira oko 80% tržišta vrhunskih AI čipova, što je pozicija zbog koje joj je vrijednost dionice ove godine porasla za 40%.

Nvidijini kupci, koji uključuju kreatora ChatGPT-a OpenAI, Microsoft, Alphabet (Googlre) i Metu, potakli su Nvidiju da se posveti povećanju kapaciteta za izradu specijaliziranih čipova za računalstvo u oblaku i AI kako bi postala dominantni proizvođač računalnog hardvera na brzorastućem sektoru generativne umjetne inteligencije.

"Nvidia sada pokušava igrati ulogu u pomaganju tim tvrtkama u razvoju prilagođenih AI čipova kakve razvija konkurencija kao što su tvrtke Broadcom i Marvell Technology", rekli su Reutersu izvori koji su odbili otkriti identitet jer nisu ovlašteni javno govoriti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nvidia
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->