Nalazite se
  • Pop Tech
  • Disney Plus app za PS5 podržava 4K i HDR
Članak
Objavljeno: 05.10.2022. 15:34

4K HDR 

Disney Plus app za PS5 podržava 4K i HDR

Nakon što Netflix, Amazon i HBO Max već streamaju u 4K, sada je došao red i na Disney+ servis.

Disney Plus app za PS5 podržava 4K i HDR

Najnovija Disney+ aplikacija za PlayStation 5 konačno streama u 4K HDR kvaliteti, objavio je Disney. Nakon što je instalirate, moći ćete gledati podržani Disneyjev sadržaj, uključujući filmove i TV serije u UltraHD i HDR10. Do sada je aplikacija bila jednostavan port s PS4 koji je bio ograničen na razlučivost od 1080p.

"Ključni dio naše globalne strategije širenja je susret s potrošačima gdje god se nalazili", rekao je Disneyjev EVP proizvoda za streaming. "Mogućnost podrške 4K HDR video streaminga na platformi također će poboljšati iskustvo gledanja za fanove."

Disneyju je za ovo trebalo dosta, jer njegovi glavni streaming rivali Netflix, HBO Max i Prime Video već duže vrijeme nude 4K reprodukciju na PS5.

Dok je 4K HDR10 dobar, PS5 ne podržava daleko bolji Dolby Vision format i ne može podnijeti ni Dolby Atmos zvuk (osim Blu-raya). Ali što je još važnije, korištenje PS5 (ili Xbox Series X) za streaming je gubitak električne energije — troši oko 70 vata, dok najnoviji Google Chromecast, Roku ili Apple TV uređaji troše samo 3-6 vata.

Vezani sadržaji
Ključne riječi 4K HDR PS5 Disney+
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->