Nalazite se
  • Pop Tech
  • Luksuzni katamaran na helij leti i plovi
Članak
Objavljeno: 12.01.2022. 13:05

Air Yacht 

Luksuzni katamaran na helij leti i plovi

Dizajnerski studio Lazzarini Design želi nam omogućiti krstarenje morem i zrakom uz pomoć Air Yacht katamarana.

Luksuzni katamaran na helij leti i plovi

Pierpaolo Lazzarini je poznata faca u konceptualnom dizajnu sa svojim super jahtama inspiriranih labudovima, katamaranima po uzoru na rakove, retro-futurističkim letećim autima pa čak i gradovima u obliku lebdećih piramida. 

Njegov najnoviji koncept pod nazivom Air Yacht, zamišljen je kao luksuzna jahta za krstarenje morem i zrakom na pogon helija u svojim "krilima" nalik na cepeline. Jahta dolazi s dva bočna cepelina dužine od 150 metara između kojih je centralna paluba dužine od 80 i širine od 10 metara unutar koje se nalaze glavna kabina koja omogućuje pogled u 360 stupnjeva, velika blagovaona i dnevni boravak, dok se na svakom cepelinu nalazi još po 5 soba za putnike.

2

Cepelini imaju prostor u koji se smješta 400.000 m3 kompresiranog helija koji omogućuje jahti let brzinom od 111 km/h u trajanju do 48 sati uz pomoć 8 električnih rotora na pogon ultralaganih baterija i sunčevih ploča koje se nalaze na krovovima cepelina. 

5 (2)

Motori se mogu zakretati kako bi omogućili uzlijetanje i slijetanje jahte na vodu, gdje pogon preuzimaju elise koje omogućuju plov brzinom od 9 km/h. Da bi sve bilo u stilu najviše klase, Lazzarini je na krovu centralne palube zamislio i helipad kako bi putnici helićem mogli odlaziti na lokacije koje ne mogu udomaćiti ogromni katamaran. 

3

Lazzarini s ovim dizajnom ne targetira turističke agencije već privatni sektor, što znači da bi ovo ploveće i leteće čudovište jednog dana mogli koristiti najbogatiji stanovnici našeg planeta. 

10

Eto malo smo vam omogućili da sanjate kao što je sanjao dizajner, no veliko je pitanje može li se ovaj dizajn uopće realizirati s današnjom tehnologijom. Bilo bi fora da naprave neki mali prototip.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->