Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mačevalačka igra u kojoj se gine od jednog udarca
Članak
Objavljeno: 07.11.2020. 10:41

Die by the Blade 

VIDEO: Mačevalačka igra u kojoj se gine od jednog udarca

Slovački developer će iduće godine izdati zanimljivu borilačku mačevalačku igru koja donosi jedinstveno iskustvo gameplaya.

VIDEO: Mačevalačka igra u kojoj se gine od jednog udarca

Slovački izdavač Grindstone i developeri Triple HillInteractive i Toko Midori, objavili su početak crowdfunding kampanje za svoju novu borilačku mačevalačku igru Die by the Blade i u samo nekoliko dana prikupili traženi iznos na Kicstarteru, što znači da bi je tijekom iduće godine trebali lansirati za PC, Xbox, PlayStation i Switch platforme. 

Developeri kažu da su inspiraciju za igru dobili od naslova Bushido Blade i Way of the Samurai, a način gameplaya joj je doista jedinstven, jer će igračima za pobjedu biti dovoljan samo jedan dobar udarac, što će od njih tražiti puno veću koncentraciju i koordinaciju u obrambenim i napadačkim tehnikama nego što je to bilo slučaj u svim drugim igrama toga tipa, gdje ste udarcima koji bi u stvarnosti rezali glave, samo skidali dio healtha protivniku i pobjeđivali kada mu "crta života" padne na nulu.

U Die by the Blade toga nema, pa će borbe biti jako kratke, no autori obećaju da to ne znači da će biti jednostavne jer su razvili kompleksan način borbi i tehnika kakve se podučavaju u mačevalačkim sportovima, a sve se temelji na pokretima skinutim motion capture tehnologijom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na početku igre ćete odabrati svoj lik i vrstu mača koji želite koristiti, a potom ćete se uputiti u borbe 1 na 1 u kojima i najmanja pogreška može značiti vašu trenutačnu smrt.

Kada se uvježbate u borbama protiv umjetne inteligencije u klasičnom singleplayeru na brojnim mapama smještenim u različite tipove okoliša, od srednjevjekovnog do modernog, i postanete majstor mačevanja, moći ćete se boriti u multiplayeru, koji će biti isključivo split screen za dva igrača na jednom ekranu.

U svakom slučaju, vjerujemo da bi Die by the Blade mogao postati jako zanimljiv naslov gamerima koji traže realnost i brzi nalet adrenalina, dakako ako finalna realizacija bude dobra.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->