Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nadzorna kamera puca u provalnike
Članak
Objavljeno: 15.04.2024. 14:03

PaintCam 

VIDEO: Nadzorna kamera puca u provalnike

Slovenski startup je razvio novu nadzornu kameru koja koristi AI za prepoznavanje osoba i nepoželjne goste gađa paintball kuglicama.

VIDEO: Nadzorna kamera puca u provalnike

Slovenski startup OZ-IT iz Ankarana, kojeg je osnovao Srečko Dumanić, na Kickstarteru uskoro pokreće crowdfunding kampanju za svoju nadzornu kameru pod nazivom PaintCam.

Nova kamera je opremljena umjetnom inteligencijom koja joj omogućuje automatsko prepoznavanje lica i donošenje odluka o akcijama protiv neželjenih posjetitelja vašeg posjeda danju i noću u unutarnjim ili vanjskim prostorima.

Nakon što detektira provalnika, odnosno nepoznatu osobu, kamera označava metu i potom je može napasti paintball kuglicama ili čak suzavcem s ultra visokom preciznošću, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prije nego zapuca ili ispusti suzavac, kamera daje glasovno upozorenje nepoznatom posjetitelju koji potom ima pet sekundi vremena da napusti imanje ukoliko ne želi da ga kamera napadne i oglasi alarm te obavijesti vlasnika na njegov pametni telefon.

To je napravljeno zbog toga da nezlonamjerni nenajavljeni posjetitelji poput vaših prijatelja, rodbine, poštara i kćerkinog dečka imaju vremena pobjeći prije nego ih zaspe paljbom.

Osim "borbe" protiv ljudskih sumnjivaca, kamera se može programirati tako da je naučite da prepoznaje vaše kućne ljubimce, što znači da bi mogla zapucati na susjedovu mačku ili psa koji uđu u branjeni perimetar, a sve što zapazi ili radi automatski snima i pohranjuje u memoriju videozapisa kojima možete kasnije pristupiti.

Crowdfunding kamapanja na Kickstaretu kreće 23. travnja, kada ćemo saznati više tehničkih detalja i cijene novog čuvara vašeg doma.

Vezani sadržaji
Ključne riječi OZ-IT PaintCam
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->