Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Predstavljen nadzorni kućni dron
Članak
Objavljeno: 27.09.2020. 13:39

Always Home Cam 

VIDEO: Predstavljen nadzorni kućni dron

Dron automatski uzlijeće nakon detekcije nepoznate osobe i prenosi video provalnika u realnom vremenu.

VIDEO: Predstavljen nadzorni kućni dron

Tvrtka za nadzor i sigurnost Ring koja se nalazi u sklopu Amazona, predstavila je nadzorni dron pod nazivom Always Home Cam.

Za ovaj neobični mali dron kažu da predstavlja novu kategoriju uređaja za nadzor unutar kuće. Dron je "parkiran" u kućištu koje mu služi i za napajanje, a kada alarmni sustav detektira nepoznatu osobu u kući, polijeće prema nepozvanom gostu, snima ga i prenosi video u cloud u realnom vremenu koji dolazi direktno na zaslon pametnog telefona, tableta ili laptopa vlasnika, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prije instaliranja drona korisnik može odrediti kojim rutama će se dron kretati, kako bi se osigurala privatnost ukoliko ne želite da leti tamo gdje to ne biste htjeli.

Dronom se ne može ručno upravljati, a Ring kaže da mu sustavi za autonomni let i izbjegavanje prepreka omogućuju sigurno kretanje u kući ili stanu.  

Mada nam ovo djeluje pomalo bizarno, vjerujemo da će se i za Always Home Cam drona naći tržište, mada zasad još nije poznato kada bi mogao stići u prodaju i po kojoj cijeni. Možda ga jednog dana naoružaju pištoljem sa strelicama za uspavljivanje i onda će postati kompletni leteći robotski zaštitar.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->