Nalazite se
  • Pop Tech
  • YouTuberi izradili 3D printer koji radi pod vodom
Članak
Objavljeno: 04.12.2023. 15:34

CPSdrone 

YouTuberi izradili 3D printer koji radi pod vodom

Mladi majstori objavili su video u kojem prikazuju kako su izradili funkcionalni 3D printer koji može raditi pod vodom.

YouTuberi izradili 3D printer koji radi pod vodom

Ekipa s Youtube kanala CPSdrone, lansirala je novi video u kojem pokazuju kako su izradili i testirali u bazenu funkcionalni 3D printer koji može raditi pod vodom.

Uređaj koji se temelji na 3D printeru Prusa, zaštitili se različitim epoksidima kako bi napravili hidroizolaciju svih dijelova kod kojih bi uranjanje u vodu moglo dovesti do kratkog spoja, te su neke metalne dijelove koji bi mogli korodirati zamijenili plastičnim, a zaslon i napajanje su zadržali izvan vode, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon izrade svoj su printer testirali u akvarije punih sedam dana prije nego što su ga odlučili testirati u javnom bazenu. Mladi uradi sam majstori kažu da 3D printer koji radi pod vodom ima neke svoje prednosti pa primjerice ne treba ventilatore za hlađenje koji služe za odvođenje topline, budući da se hladi vodom, a rad pod vodom navodno ne utječe na kvalitetu ispisa.

Dečki navode kako bi još trebali poboljšati svoj dizajn jer su motori pod vodom kloni korodiranju, pa će možda projekt još dodatno trebati usavršiti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi CPSdrone
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->