Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.09.2020. 14:39

Akvizicija 

Bethesda i id Software u rukama Microsofta

Microsoft je za 7,5 milijardi dolara kupio tvrtku ZeniMax i sve njezine studije za izradu igara.

Bethesda i id Software u rukama Microsofta

U posljednje vrijeme svjedoci smo velikih akvizicija u industriji video igara, pa su i neki domaći developeri poput Nanobita i kanadskog Big Blue Bubblea koji je osnovao zagrebački developer Damir Šlogar prešli za lijepe novce u ruke novih, većih vlasnika, koji pod svojom kontrolom žele držati čim više studija.

Sada nam dolazi i jedna velika akvizicija na svjetskoj razini koju nitko nije očekivao. Microsoft je naime odlučio potrošiti 7,5 milijardi dolara na tvrtku ZeniMax, čime će pod svoje okrilje dovesti sve njezine studije, odnosno Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog i Roundhouse Studios. To dakako uključuje i sve njihove franšize igara, uključujući The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield i mnoge druge, a Microsoft sve njihove najpopularnije igre uključuje u svoj Xbox Game Pass servis na pretplatu za igraće konzole i PC računala.

Time će broj studija pod okriljem Microsofta narasti na 23 tima, a ovo bi možda moglo ispasti dobro za gamere obzirom da će se najnovije AAA igre navedenih developera naći u mjesečnoj pretplati po cijeni od 10 ili 15 dolara. Nakon informacije da će najnovije igre za PlayStation 5 koštati 600 kuna, ovo će se dopasti gamerima na računalima i Microsoftovim Xbox konzolama, no ne i fanovima Sonyevih konzola.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->