Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.07.2021. 09:38

Hakiranje  

Pokrenuti najagresivniji DDos napadi u povijesti

Stručnjaci za računalnu sigurnost predstavili statističke podatke o zabrinjavajućem rastu DDoS cyber napada.  

Pokrenuti najagresivniji DDos napadi u povijesti

Najnovije istraživanje koje je naručio švedski teleoperater Telia Carrier ukazuje da na veliki rast DDoS napada tijekom prošle godine. 
Izvješće istražuje promjene u vektoru napada, veličini i učestalosti i otkriva zapanjujući porast prometa od 50% u odnosu na 2019. godinu, skokom na 1,18 terabajta u sekundi (TBps) ili 887 megapaketa u sekundi (Mpps). 
 

U 2020. godini očišćeno je nevjerojatnih 57 petabita ili 14 tera paketa zlonamjernih podataka. Tijekom istog razdoblja prosječna veličina DDoS napada bila je 19 Gbps (23 Mpps), s prosječnim trajanjem od 10 minuta. 
Jorg Dekker, voditelj internetskih usluga u Telia Carrieru, rekao je: "Porast 'tepih bombardiranja' kao popularnog vektora napada i dramatičan porast prometa u napadima dva su važna razloga zašto organizacije trebaju prijeći na tehnike automatskog ublažavanja prijetnji".

Dodao je da internetski kriminalci sve češće 'exploitaju' veliku propusnost dostupnu na Internetu, kako bi brzinom munje istodobno napadali svoje žrtve s više mjesta za lansiranje. 

Primjetan je trend sve većih koordiniranih napada iz brojnih izvora na dinamički promjenjive hostove u ciljanoj mreži. Ova vrsta napada nekad se opažala u izoliranim slučajevima, ali danas su puno uporniji i dugotrajniji.  

 Čitav izvještaj Telia Carriera možete pronaći na ovoj povezniciVezani sadržaji
Ključne riječi Hakeri DDoS napadi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->